Utvikling

Invitasjon: Delta i kunstprosjektet “Gruppebilde Bergen 2020”

gruppebilde.bek.no 11.12.2020 31.01.2021

Publisert

Send inn et portrett av deg selv her www.gruppebilde.bek.no og bli del av gruppebilde med Bergens innbyggere! Ved å bruke teknologi som tolker fotografier og lager nye bilder, skal kunstner Toril Johannessen skape et omfattende gruppebilde basert på innsendte portrettfoto. Bildet skal bli til to store digitalvever som skal henge på Bergen rådhus der folk og folkevalgte møtes. Alle som bor i Bergen er herved invitert til å være med.

Gruppebilde Bergen 2020. Information in English.
Gruppebilde Bergen 2020. Informacja w języku polskim.
جروب بيلد برجن 2020. المعلومات باللغة العربية.

Vil du bidra? Gå til skjemaside for bildeinnsamling her!

Følg oss på Facebook og Instagram for å se flere genererte bergensere.

For å lage gruppebildet behøves en stor mengde portrettfotografier. Det er åpent for innsending av portretter fram til 31. januar 2021. I samarbeid med BEK vil Johannessen ta i bruk maskinlæringsteknologi for å skape nye bilder basert på de innsendte portrettene til “Gruppebilde Bergen 2020”. Teknologien som tas i bruk er en form for kunstig intelligens, der datasystemet lærer seg hvordan portrettbildene ser ut, for deretter å lage nye, lignende bilder. Målet er å få med en bredde av byens befolkning og la datasystemet kreere et mangfold av ansikter.

Du kan altså komme til å se ansikter som ligner på deg selv, men ditt innsendte fotografi vil ikke bli gjengitt i det endelige kunstverket. De datagenererte bildene skal settes sammen til et stort gruppebilde i en fri kunstnerisk utforming.

Det endelige motivet skal veves og bli til to store digitalvever som skal henge i Bergen rådhus. Den ene veven skal bli til et forheng bak et glassmonter på gateplan ved resepsjonen. Den andre veven skal brukes som gardiner i det store møterommet i rådhusets toppetasje. Tanken er at verket gir de som bor i Bergen en tilstedeværelse på rådhuset der de symbolsk vil holde et øye med de folkevalgte.

Kunstverket skal stå ferdig høsten 2021 når Bergen rådhus gjenåpner etter en omfattende rehabilitering.

HVORDAN KAN JEG DELTA?


Alle som bor i Bergen kan delta ved å sende inn sitt portrett. Innsending skjer via et skjema som du finner ved å følge lenken under.

Portrettet skal vise ansiktet ditt forfra, med hals og gjerne litt av skuldrene. Bildet bør ha en rolig bakgrunn, gjerne ensfarget.

Du kan kun sende inn ett bilde av deg selv som du selv har tatt eller har fått tillatelse av fotografen til å bruke.

For å sende inn bidrag må du være fylt 15 år. Dersom du er under 15 år og ønsker å delta må en forelder eller foresatt sende inn bildet ditt.

Det er åpent for innsending av portretter fram til 31. januar 2021

Klikk her for å sende inn bilde.

Når du går til skjemaet vil du først bli spurt om å registrere deg med navn og e-postadresse, og du vil deretter få tilsendt en lenke for innsending. Du vil bli bedt om å laste opp et bilde og å svare på to spørsmål: Hvilken del av byen du bor i og hvilken aldersgruppe du tilhører. Denne informasjonen vil kun bli brukt til å påse en spredning i utvalget når det gjelder alder og geografi, og vil ikke gjengis i verket eller bli brukt på annen måte. Les samtykkeerklæringen her.

Hvis du ønsker å levere en fotokopi i stedet for et digitalt bilde, kan du levere det i egne postbokser på Bergen Offentlige Biblioteks avdelinger. Se hvor her.

Kunstverket skal henge to steder på Bergen rådhus: Innendørs i øverste etasje, og i et monter på gateplan.

Les artikkel om prosjektet på Bergen kommune sine nettsider her.
Her finner du prosjektets side på Facebook.

HVEM ER ANSVARLIG FOR PROSJEKTET?


“Gruppebilde Bergen 2020” er et prosjekt av kunstner Toril Johannessen. Bildeinnsamlingsprosjektet skal bli til et kunstverk på Bergen rådhus som lages på oppdrag for Bergen kommune.

Samarbeidspartnere:
Sindre Sørensen / Sørensen EDB
BEK – Bergen senter for elektronisk kunst
Innvik AS og Kristina D. Aas

Formidling:
Daniela Ramos Arias
Naomi Niyo Bazira

Sosiale medier:
Christa Mako Teigen

Kontakt:
Toril Johannessen
E-post: gruppebilde@bek.no
Telefon: 91568989

Foto: Byantikvaren, Bergen kommune
Illustrasjoner: Liv Ragnhild Kjellman