Arrangement

Geir Tore Holm: Tida vil vise

Kulturhuset, Vaskerelven 8 19.11.2021 21.30

Publisert

Videovisning
19. NOVEMBER 21.30
Kulturhuset, Vaskerelven 8, tredje etasje
Registrer deg for gratisbillett på https://bek.ticketco.events

Et videoessay.

Tida går ikke, den kommer, sier de eldre. Har vi tid?, spør vi oss ofte. Begrepet tid kan virke så konkret, men er svært vanskelig å definere. 

Kunst har blitt sett på som evig. Noe av varig verdi. Målestokken bøyes når kunstnerisk praksis viser seg å være stadig mer mangfoldig, skiftende og definert av et vell av lokale sammenhenger.

Kunstnerisk praksis kan være forsvinnende, bare gyldig i øyeblikket, og inngå i en erfaring av forgjengelighet. En foranderlig kunst kan korrespondere med biologiske og geologiske prosesser og til og med inngå i dem. Om kunst går så i ett med livet kan vi da snakke om kunsten, som uavhengig, kritisk – og kunsthistorisk?

Geir Tore Holm

Geir Tore Holm vokste opp i Olmmáivággi/Manndalen i Troms. Han er billedkunstner, bor og arbeider på gården Øvre Ringstad i Skiptvet, Østfold sammen med Søssa Jørgensen. Sammen startet de stedskunstfellesskapet Sørfinnset skole/ the nord land i Gildeskål, Nordland i 2003. Geir Tore Holm var prosjektleder for etableringa av Kunstakademiet i Tromsø i 2007 og stipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo med doktorgradsprosjektet Poetikk for estetikk i endring som han disputerte med i 2017. Han har vært kurator for en rekke utstillinger, senest Nils-Aslak Valkeapää/Áillohaš ved Henie Onstad Kunstsenter. Geir Tore Holm har Statens garantiinntekt for kunstnere og fikk John Savio-prisen 2015. 

Tilbake til det fullstendige symposieprogrammet