Arrangement

Eva Pfitzenmaier: ord/word/Wort & land/land/Land

Bergen Kjøtt, Skutevikstorget 1 21.04.2017 20.0023.04.2017 22.00

Publisert

ord, word, Wort, land, land Land. Ordene er jo (nesten) de samme.

ord/word/Wort & land/land/Land er en scenisk konsert. Gjennom musikk, tekst og video bearbeider Eva Pfitzenmaier sine egne erfaringer og observasjoner av to samfunn, to land og tre språk. Hvordan henger de sammen, eller hvordan avviker de fra hverandre? Og hvordan er det å befinne seg i spillet mellom dem som menneske?

Forestillingen er en co-produksjon mellom BEK, BIT Teatergarasjen og Bergen Kjøtt.

Forestillinger 21-23.april kl 20.00
Kjøp billetter her


ord, word, Wort, land, land Land. Ordene er jo (nesten) de samme. Hvor eksotisk er man egentlig i Norge når man kommer fra Tyskland? Mer eksotisk enn svensker, mindre eksotisk enn franskmenn? Evas norske venner synes det er eksotisk når hun lager ferske artisjokker til middag. Selv synes hun det er eksotisk å fange krabber.

Tyske Eva Pfitzenmaier flyttet til Bergen for 8 år siden. Hun er innvandrer. Men hun er jo ikke “en sånn innvandrer”. Hvor går grensen mellom veldig forskjellig og bare litt forskjellig? Er det lettere å holde fast på sin nasjonale og språklige identitet når kulturforskjellen er stor og derfor ekstra tydelig?

ord/word/Wort & land/land/Land er en scenisk konsert. Den handler om å se det humoristiske i språkforvirringer, det absurd i problemstillinger om identitet for innvandrere fra samme kulturkrets, men også om den svært personlige og ganske allmenne letingen etter seg selv i et hav av muligheter, av folk, kulturer, land og folkedrakter. Gjennom musikk, tekst og video bearbeides helt særegne erfaringer og observasjoner av to samfunn, to land og tre språk. Hvordan henger de sammen, eller hvordan avviker de fra hverandre? Og hvordan er det å befinne seg i spillet mellom dem som menneske?


Konsept, musikk, tekst, video, utøvende: Eva Pfitzenmaier
Lyd: Thorolf Thuestad
Lysdesign: Thomas Bruvik
Dramaturgi: Brogan Davison & Eva Pfitzenmaier
Scenografi: Nora Adwan & Eva Pfitzenmaier
Produsent: Hjørdis Steinsvik
Fremgangscoach: Marit Loe Bjørnstad
Outside ear: Stephan Meidell
Co-produksjon: BIT Teatergarasjen, Bergen Kjøtt, BEK
Støttet av: Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Komponistenes vederlagsfond, Norsk-islandsk kultursamarbeid, Hordaland Fylkeskommune og Bergen kommune.