Arrangement

BEK på Bergen Art Book Fair

Bergen Kunsthall, Rasmus Meyers allé 5 14.04.2023 16.04.2023

Publisert

BEK har stand på Bergen Art Book Fair 14.–16. april. Her finner du en rykende fersk publikasjon fra BEK sammen med vinylplater, bøker og artists’ books fra kunstnere og skribenter med tilknytning til BEK. 

Tid:
Fredag 14. april kl. 17–20
Lørdag 15. april + søndag 16. april kl. 11–17
Sted: Bergen Kunsthall, Rasmus Meyers allé 5

Til BABF i år har vi laget en ny publikasjon med tekster fra Roar Sletteland og Susanne Christensen som reflekterer over BEKs årlige symposium. Vi har også tatt med et utvalg verk fra kunstnere vi jobber med: 

“Ice Records” av Susan Schuppli er en lydlig undersøkelse av hvordan jordas klimahistorie er nedtegnet i isbreer og ismasser. Vinylplata består av feltopptak fra Schupplis møter med forskere, økologier, aktivister, lokalsamfunn og folkesangere, såvel som en komposisjon av musiker Mohamad Safa. “Ice Records” er et bestillingsverk for BEK som er utgitt på vinyl i et begrenset opplag på 100, trykket ved Nordsø Records. 

“Structure and Synthesis: The Anatomy of Practice” av den tverrdisiplinære kunstneren Mark Fell (Urbanomic, 2022) samler materialer som gir et innblikk i hvordan Fells praksis har utviklet seg. Boken fletter sammen diagramskisser, prosedyrale systemer, tegninger og fotografier med filosofiske essay, skarp polemikk, instruksjoner og fragmenter fra kunstnerens egne notatbøker. 

“瓠果神山閱覽室 / Gourd Guardian Mountain Reading Room” av Ann Chen og Ingrid Burrington er en artists’ book og del av et bestillingsverk til BEKs symposium The Only Lasting Truth is Change 2022. Boken ble risotrykket av Pamflett og stilt ut som del av installasjonen – et leserom med materialer fra Chen og Burringtons forskning på miljømessige og sosiopolitiske konsekvenser av produksjonen av halvledere i Taiwan. 

“Office Core: A Guide, vol. 1 and 2” av Abirami Logendran er en artists’ book, en samling foto av kontorinteriører: fra Logendrans eget hus og i studioet hennes, gjennom vinduer i gatebildet og fra reiser i utlandet, sett gjennom små og store skjermer. 

Vi har også noen få eksemplarer til salgs av BEKs publikasjon “around which dissonant satellites cluster: 20 år med Bergen senter for elektronisk kunst” (2021).

Bergen Art Book Fair (BABF) er en årlig festival for kunstbøker og selvpublisering som viser fram lokale, nasjonale og internasjonale kunstnere og uavhengige utgivere. www.babf.no