Arrangement

BEK Åpningsuke: Lydperformancer: tonota, Arthur Hureau

BEK, C. Sundts gate 55, 9. etasje 25.02.2023 18.00

Publisert

Vi inviterer til to spennende lydperformancer fra kunstnere i miljøet rundt BEK som del av BEK Åpningsuke 2023: multikanalverket uncertainty med tonota, som nylig var på arbeidsopphold hos oss, og et multikanals livesett fra Arthur Hureau. 

Lørdag 25. februar
BEK, C. Sundts gate 55, 9. etasje
18.00 Dørene åpner. 19.00 Konsertstart
Gratis og åpent for alle – ingen registrering nødvendig!

Tonota: «uncertainty«
«uncertainty» er en romlig lydkomposisjon som søker å formidle en følelse av usikkerhet og hvordan man håndterer den. Inspirasjonen er hentet fra livet under pandemien, fra de drastiske endringene i tonotas egen praksis og karriere da hun begynte å vie seg til musikk på fulltid til samtaler med søsteren under arbeidet med masteroppgaven «Experience of people with the obsessive-compulsive disorder during the COVID-19 pandemic». For mennesker med OCD er det ganske krevende å forholde seg til usikkerhet, og for tonota ble temaet «usikkerhet» raskt en høy bakgrunnslyd som det var vanskelig å dempe. tonota utforsker hvordan usikkerheten skaper forvirring og gjør det vanskelig å ta klare avgjørelser, og hun tar i bruk rytmiske mønstre og andre lydlige elementer for å utforske hvordan man prøver å finne trøst i å etablere en orden der det ikke finnes noen. Komposisjonsteknikken hennes er påvirket av Beatrice Dillons verk «Workaround» og Steve Reichs «Music for 18 Musicians». Arbeidet er et bestillingsverk produsert av KONTEJNER, og ble utviklet under tonotas arbeidsopphold på BEK. 

Ivona Eterović (tonota) er en musikkprodusent, komponist og psykolog fra Zagreb i Kroatia. Hennes kunstneriske praksis, både solo og i samarbeidskonstellaasjoner, karakteriseres av at hun søker å skape sitt eget unike lydbilde preget av introspeksjon og flerdimensjonale følelsesmessige responser. tonota kombinerer elementer av ambient og bassdrevet musikk med analogt og digitalt lyddesign, og prøver å ikke begrense arbeidet sitt til en bestemt sjanger. Sammen med produsenten varboska og lysdesigner og VJ Filip Pacak utviklet hun det audiovisuelle prosjektet “Interference”, først som et AV-eksperiment (ZEZ festival, 2022), og deretter i form av en multikanals audiovisuell performance (Pogon Jedinstvo, 2022). Hun har opptrådt på en rekke festivaler og arrangementer: som tonota at ZEZ, Illectricity, Grounded and ulike eventer fra VOLTA collective, som medlem av duoen Playground Hustle på Ferragosto Jam, Seasplash, og ellers sammen med Edo Maajka, Elemental, Marcel, Sassja og andre. 

Arthur Hureau: livesett

Arthur Hureau spiller nye og tidligere musikalske verk i et multikanalsoppsett. Han trekker veksler på sin lydbaserte praksis innenfor et tverrdisiplinært felt der komposisjon av samtidsmusikk, elektronisk musikk, ingeniørfaglig utforsking og lyddesign møtes.

Antoine «Arthur» Hureau er en komponist, lyddesigner, ingeniør og konsulent som bor i Bergen. Han har en lydbasert praksis innenfor et tverrdisiplinært felt der komposisjon av samtidsmusikk, elektronisk musikk, ingeniørfaglig utforsking og lyddesign møtes. Han har et tydelig blikk for nåtidens sosiale, miljømessige og politiske spørsmål knyttet til teknologi, og tar til orde for åpen og fri forskning og utdanning og teknologi som er gratis og basert på åpen kildekode.

Foto – 1-2) tonota under framføring av «uncertainty» på Gibanja 2023. Arbeidet er et bestillingsverk for og produsert av KONTEJNER, og ble utviklet under tonotas arbeidsopphold på BEK. Foto: Sanja Bistričić Srića. 3) Arthur Hureau. Foto: Nayara Leite.

Tilbake til fullt program for BEK Åpningsuke 2023