Utvikling

Arbeidsresidency: Peder Niilas Tårnesvik

BEK 18.03.2019 24.03.2019

Publisert

Etter å ha gitt ut to EP’er, begir Peder Niilas Tårnesvik, aka Niilas, seg ut på sitt første album. Niilas skal jobbe med dette i BEKs lydstudio 18 – 24. mars, og i hovedsak skal han komponere ferdig albumet, gjøre et utvalg og lage overganger mellom låtene. Albumet skal kunne lyttes til som en kontinuerlig opplevelse.


Niilas ønsker å raffinere uttrykket sitt gjennom sterkere og mer håndfaste ideer. Uttrykket står i krysningspunktet mellom mange forskjellige sjangrer, som han videre ønsker å tøye grensene til. Han begir seg ut på et prosjekt som skal gi plass for mer fordypelse og ytterligere utforskning av hvordan hans personlighet og karakter utfolder seg gjennom musikkens medium. 

Om Niilas

Peder Niilas Tårnesvik er en 22 år gammel elektronikaprodusent fra Bergen. Han er autodidakt, og har jobbet med musikk og produksjon de siste 6 årene. Prosjektet ble startet som en kanal for å formidle følelser og uttrykk gjennom elektronisk samtidsmusikk, og har utviklet seg til å være en bidragsyter til både kunstverden, undergrunnsmiljøet via klubbmusikk, og populærkultur. Han er også en del av det kreative kollektivet Vibbefanger. 

Foto: Xin Li