Utvikling

Arbeidsopphold: Hilde Annine Hasselberg

Lydstudio 28.06.2021 04.07.2021
Lydstudio 02.08.2021 03.08.2021

Publisert

Under sitt arbeidsopphold på BEK, skal sanger og komponist Hilde Annine Hasselberg utarbeide lydmateriale til prosjektet Et lite barn; en konsert som trekker paralleller mellom juleevangeliet og dagens flyktningkrise. Lydmaterialet skal hovedsakelig utvikles i Ableton Live med bruk av naturlige lyder knyttet til historien som fortelles i verket. Under konserten vil lydmaterialt fungere både som lydig bakteppe og som et instrument Hasselberg kan bruke live på scenen.

Utgangspunktet for prosjektet Et lite barn er det kirkemusikalske verket Et lite barn så lystelig, skrevet av Sigvald Tveit og tilrettelagt av Harald Olsen. Prosjektet løfter frem musikk som sjeldent blir fremført, og tilfører samtidig nye musikalske uttrykk til det originale verket. Ved å trekke paralleller fra juleevangeliet til dagens flyktningkrise, samt flette inn tekst skrevet av Kristina Quintano mellom satsene, blir dette en julekonsert som reflekterer over dagens verdensbilde. Initiativtaker Hasselberg har samlet en gruppe musikere som på hver sine måter representerer ulike musikalske uttrykk og erfaringer, bestående av Morten Skage (bass), Annlaug Børsheim (vokal og fele), Kåre Opheim (perkusjon), Steinar Karlsen (gitar) og Hasselberg (vokal og elektronikk). Det er planlagt turné til Arna, Norheimsund, Voss, Sogndal, Naustdal og Bergen Domkirke i november – desember 2021.

Hilde Annine Hasselberg er sopran, musiker og komponist med base i Bergen, som fullførte sin mastergrad ved Griegakademiet i Bergen i 2013. Hun tar solistoppdrag både i Norge og i utlandet, og er ettertraktet som kammer- og kirkemusiker. I 2015 fullførte Hasselberg videreutdanningen Live Electronics ved Norges Musikkhøyskole og har siden hatt flere konserter med egne verk for vokal og elektronikk. Verkene Vindkraft som ble fremført under KORO-prosjektet Luftballett på Høgskolen i Bergen (2016) og SYKT RØRENDE!, fremført av YrrY Ensemble under Borealisfestivalen 2020 er hennes største komposisjonsprosjekter pr i dag. De siste årene har hun vært aktiv innen nyere musikk i Bergen, både med egenkomponert musikk og i samarbeid med ulike komponister.  Siden 2010 har Hasselberg vært tilknyttet Transiteatret-Bergen som sanger, musiker og skuespiller. Hun er ansatt som sangpedagog ved Kulturskulen i Kvam, har siden 2006 hatt privatelever, og har de seneste årene vært en del av BIT20 Ensemble sitt formidlingsteam på prosjektbasis.

www.hildehasselberg.com