Arrangement

Åpningsuke konsertkveld med Niklas Adam, John Brennan og Tolga Balci

BEK - Konsertkveld 24.01.2020 19.0024.01.2020

Publisert

Vi avrunder åpningsuken 2020 med konserter av Niklas Adam, John Brennan og Tolga Balci, før DJ Tolga Balci tar over. Konsertkvelden er gratis og åpen for alle. Dørene åpner kl. 19.00. Vi håper å se mange av dere der!


Niklas Adam

Niklas Adam (f. 1986) er en dansk kunstner, komponist, musiker, lyd- og kunsttekniker som for tiden holder til i Oslo. Niklas bruker programmering og elektronikk for å generere instrumenter og/eller situasjoner med en iboende åpen stemning, og derfra undersøker han hvordan evnen til dette arbeidet kan løsrive seg fra de tradisjonelle atferdsmønstrene lytter og umiddelbarhet. Han undersøker overlagrede og ødelagte forhold mellom musikk, mekanikk, kinetikk, elektronikk, scenehandling, plattformmiljø og struktur. Lyd, bevegelse, persepsjon og hvordan vi velger å tolke omverdenen i forhold til vår egen posisjon i det er et tilbakevendende tema i hans arbeid – som ofte er krevende og tålmodig.

Noen av Niklas utgivelser finner du på merkene BIN (København) og SOFA (Oslo). Han har opptrådt i Europa, Russland, USA, Sør-Korea og Japan, og på Stedelijk Museum / Sonic Acts i Amsterdam, BAM / New Wave Festival i New York, Henie Onstad og Black Box Theatre i Oslo, for å nevne noen. blitt tildelt Norsk Kunstråds kunstnerstipend og Dansk Kulturråds publikasjonsstipend. Han har turnert verden rundt med det prisbelønte kunstkollektivet Verdensteatret i New York.

Niklas Adams hjemmeside.


John Brennan

John Brennan er en lydkunstner, trommeslager og ny musikk-kurator som bor i Vancouver, Canada. Han har en BFA i elektroakustiske studier fra Concordia University og har turnert mye i Europa, Japan og Nord-Amerika. Blant artistene han har fremført, spilt inn og samarbeidet med er Elisa Ferrari, Raven Chacon, Chris Corsano, Nate Wooley, Marshall Trammell, William Hooker, Greg Saunier, Graham Lambkin, Jeneen Frei Njootli, Áine O’Dwyer, John Dikeman, Chris Cogburn og DJ Olive, blant andre. Mellom 2012 og 2016 grunnla og kuraterte han Destroy Vancouver (DV) en improvisert musikk- og lydkunstserie produsert av VIVO Media Arts Center. De siste årene har arbeidet med fremføring og improvisasjon også omfattet lydinstallasjoner og lydskulpturer, som tar opp i seg forholdet mellom lydminne fra musikkinstrumenter, fremføring og improvisasjon.

John Brennans hjemmeside.


Tolga Balci

Tolga Balci (f. 1983 Tyrkia) er en kunstner, scenograf og komponist som bor og arbeider i Bergen. Han vil holde en konsert for oss, før han avslutter kvelden som DJ Tolga Balci.

Tolga Balcis hjemmeside


Åpningsuke BEK 2020

Da BEK åpnet sine nyopppussede lokaler i 2019 gjorde vi det med en rekke arrangementer i åpningsuken. Dette syntes vi var så morsomt at vi gjerne åpner 2020 med en ny åpningsuke! Vi vil i år invitere til en rekke presentasjoner, kurs og konserter 20. – 28. Januar! Se hele programmet her.