Arrangement

Åpning av nye BEK

BEK 19.01.2019 19.0031.01.2019 21.00

Publisert

Vi er utrolig stolte og glade for å kunne ønske velkommen til det nye BEK! De siste to ukene i januar 2019 inviterer vi gamle og nye kollegaer og samarbeidspartnere til åpningsfest, presentasjoner og workshops i de nye lokalene våre. Det blir også mulighet til å få introduksjon til studioene og nye rutiner. Bli med oss og feire!

Program

Åpningsfest
Lørdag 19. januar fra kl. 19.00 og utover.
Mat og drikke. Åpent arrangement/gratis.

Offisiell åpning! Med åpningstale/presentasjon, konserter med Else Olsen S, Alan O Ragllahai og John Hegre (presentert av Ny Musikk), og Brita UT! Les mer her.

Lynkurs i filmskaping
Mandag 21. januar og tirsdag 22. januar
Kl. 10.00 – 16.00 begge dager
Pris: 400,- inkludert lunsj begge dager. Påmelding til bek(at)bek.no

Lag en historie, forbered opptaket og trykk på REC, for så å gjøre det særs viktige redigeringsarbeidet! Kurset ledes av filmskaper og -produsent Paul Johannessen. Les mer her.

Presentasjon av Thorolf Thuestad
Onsdag 23. januar kl 19.00 – 21.00
Åpent arrangement/gratis

Thorolf Thuestad er en kjent og kjær lydmaestro i kulturfeltet i Bergen. Han vil presentere sitt pågående stipendiatprosjekt ved KMD, og vise og dele kunnskap om roboter, automasjon og maskinenes selv. Han kommer ikke alene. Les mer her.

Post-sannhet lydkunst – en samtale mellom Siri Austeen og Espen Sommer Eide
Fredag 25. januar kl. 14.00 – 16.00
Åpent arrangement/gratis

I sine kunstneriske praksiser har Sommer Eide og Austeen på ulike måter forholdt seg til “feltopptak”. Spørsmål om opptak fra virkeligheten kan ha en etisk eller politisk kraft i dag, i en post-sannhet æra, vil bli et gjennomgående tema i diskusjonen, før kunstnerne avslutningsvis vil improvisere med utgangspunkt i lydmateriale fra deres rikholdige lydarkiv. Les mer her.

Introduksjon til lydstudio
Mandag 28. januar kl 11.00 – 13.00
Påmelding til bek(at)bek.no /gratis.

Få en introduksjon til hvordan lydstudio på BEK kan brukes. BEKs erfarne rådgiver i kunst og teknologi Espen Sommer Eide vil guide deg.

Introduksjon til videostudio
Tirsdag 29. januar kl. 11.00 – 13.00 og kl. 19.00 – 21.00
Påmelding til bek(at)bek.no /gratis

Få en introduksjon til hvordan videostudio på BEK kan brukes. BEKs erfarne rådgiver i kunst og teknologi Marieke Verbiesen vil guide deg. Les mer her.

Common Notions (confusion resumes outside a few square meters) – third attempt
Presentasjon av Sabine Popp
Onsdag 30. januar kl. 19.00 – 21.00
Åpent arrangement/gratis

Sabine Popp vil ta utgangspunkt i sitt arbeid som stipendiat ved Kunstakademiet – Institutt for samtidskunst, KMD. Common Notions er utviklet som en performance-lecture og del av prosjektet Agential Matter (Invisible Landscapes). Prosjektet utforsker performativitet i alger, objekter og kropp i øyeblikk av observasjon i vitenskapelig forskning, økonomisk utnyttelse og det kunstneriske møtet langs kysten. Les mer her.

To the thinker who is not the gardener, only the soil of the plants that grow in him
Presentasjon av Kjersti Sundland
Torsdag 31. januar kl. 19.00 – 21.00
Åpent arrangement/gratis

I presentasjonen vil Sundland dele marginale og delvis glemte teorier om hvordan menneskeskapt elektromagnetisk stråling og jordens elektromagnetiske stråling virker å sammensmelte og koagulere, for så og manifestere seg som spektre og ulike former for ekstra sanselig persepsjon. Les mer her.