Arrangement

Alog + Signe Lidén / Haco / Nils Økland / Helge Sten på Bergen Kjøtt

Bergen Kjøtt 01.12.2012 21.0001.12.2012 00.00

Publisert

Alog har siden 1997 vært et av de bandene som har definert soundet til Rune Grammofon, og mottok spellemannsprisen i klassen Elektronika i 2006 for ‘Miniatures’. I år er de aktuelle med kvadruppel-LPen: “Unemployed” hvor de samarbeider med en rekke andre utøvere om å skape en sjanger-sprengende miks av alt fra samtidsmusikk, improvisasjon og middelalder-ballader til skjeiv pop, elektronika og krautrock. Til kveldens konsert har de invitert med seg lydkunstner Signe Lidén.

Signe Lidén (1981) er en norsk kunstner bosatt i Bergen. Hennes lydinstallasjoner og improviserte opptredener bruker lyd på både en estetisk og vitenskapelig måte, som kombinerer bruk av hjemmelagede elektromagnetiske mottakere, analoge og modifiserte elektronikk-og databaserte grensesnitt på ulike måter.

Japanske Haco er en vokalist og komponist som har utviklet en utøverstil basert på prinsipper fra post-punk, elektroakustikk, avant-garde, improvisasjon og post-rock. Hun har skapt en rekke innspillinger både som produsent og tekniker basert i Kobe. I hennes live-opptredener, bruker hun vanligvis stemmen og selvprogrammert elektronikk som en organisk metode, ledsaget av videobilder spilt inn og redigert med Mariko Tajiri. Med en unik følsomhet, har Haco utviklet sin egen sjanger. I 2005 ble hennes CD “Stereo Bugscope 00” premiert i den “digital musikk”-kategorien i Prix Ars Electronica i Østerrike. Hennes siste vokal-baserte album, “Riska” (2007) og “Forever og Ever” (2011) ble utgitt innenlands, og har vært svært kritikerroste internasjonalt. http://www.hacohaco.net/

I tillegg vil vi få to artister til fra Rune Grammofon-selskapets rikholdige artiststall.

Nils Økland har siden midten av 80-tallet vært en brobygger mellom samtidsmusikk, improvisert musikk og folkemusikk, og modernisert hardingfelen som instrument. Han har en lang rekke utgivelser bak seg, bl.a. med den legendariske bassisten Bjørnar Andresen, soloutgivelser, og som bandleder. Økland vil spille et solosett denne kvelden, og i tillegg vil vi få høre ham i duo med Helge Sten for første gang.

Helge Sten, også kjent som Deathprod,har vært en av pionérene innen eksperimentell elektronisk musikk i Norge siden 90-tallet. Han er medlem av Supersilent, har prudusert og jobbet med Motorpsycho, og samarbeidet med Biosphere om utgivelsen Nordheim Transformed.

Velkommen!

CC 100,- og gratis for medlemmer av Ny Musikk Bergen