Arrangement

«A very long gif» av Eduardo Williams på Berlinalen

Berlin 16.02.2023 26.02.2023

Publisert

Videoen “A very long gif” av Eduardo Williams, som BEK har co-produsert sammen med Azkuna Zentroa i Bilbao, vises på den 73. Berlinale – 2023-utgaven av den profilerte filmfestivalen. 

Videoen vises som del av programmet «An Atypical Orbit» 16.- 26. februar 2023.

Norsk premiere av filmen fant sted i Bergen i november 2022 under BEKs symposium “The Only Lasting Truth is Change: Anarchy, Traces, Mountains”

«A very long gif» er en observerende reise gjennom fordøyelsessystemets landskaper, tatt opp med et kapselkamera og sammenstilt med opptak som ved hjelp av en kraftig telelinse zoomer inn på detaljene i byer og mennesker som beveger seg i utkanten av synsfeltet vårt. Gjennom å bringe inn lyden av de overlappende bevegelsene i ulike menneskelige ansamlinger innarbeider videoen også et tredje nivå av observasjon. Den sanselige materialiteten av bilder utgjør ulike verdener i seg selv; hva skjer når vi reflekterer over de ulike skalaene som virker sammen i verket?

Videoen er produsert av Azkuna Zentroa, www.azkunazentroa.eus, i samarbeid med BEK.

EDUARDO WILLIAMS

Eduardo Williams er filmmaker og kunstner, født i Argentina. I sine arbeider utforsker han en flytende observasjonsmodus der han ser etter gjensidige relasjoner og åpne eventyr i et fysisk og virtuelt nettverk. Han mener at usikkerhet kan frambringe sine helt egne kilder til skjønnhet, og skaper nye former for småskalamotstand gjennom gleden over felles eskapader og det å være medsammensvorne om å la autonomiens rytmer legge seg over automatikken.

Williams’ kortfilmer har hatt premierevisninger på Cinéfondation, Director’s Fortnight på Cannes-festivalen og FID Marseille. Hans første lengre spillefilm, The Human Surge (2016), vant Pardo d’oro for beste film på Filmmakers of the Present på den 69. Locarno Film Festival, og har senere blitt vist blant annet på Toronto International Film Festival, New York Film Festival og Tate Modern. I 2019 fikk han Lincoln Center Award for Emerging Artists. Hans nyeste kortfilm Parsi (2018 ble produsert av Centre d’Art Contemporain Genève til Biennale de l’image en Mouvement 2018 og hadde premiere på Berlinale – Forum Expanded; den ble også vist på Tate Modern, Julia Stoscheck Collection, Lincoln Center og andre festivaler og museer.

Bilder: Stillbilder fra «A very long gif».