Future DiverCities

«www.ShowMeLove» av Marit Eikemo

"Den latente byen": Tekst publisert på bek.no 12.11.2020 29.11.2020
"Latent City - Invisible Fields #2" på Bergen Kjøtt 29.11.2020 14.0029.11.2020 17.00

Publisert

www.ShowMeLove
Marit Eikemo
Tekst

Les www.ShowMeLove her.

Gjennom alle tider har menneske søkt saman i fellesskap. For kjærleik, for vennskap, for å få jobben gjort, for å bygge samfunn. Denne tida er ikkje noko unntak. Vi søker saman meir enn nokon gong, men vår tids fellesskap er ambivalent. Alle vil bli sett, alle kan sjå – og alle tenker sitt.

Marit Eikemo er invitert av BEK til å skrive en tekst med utgangspunkt i den formidable teknologiutviklingen de siste 20 årene, og som vi tematiserer i forbindelse med BEK sitt 20 års jubileum i år. Teksten vil også presenteres på Latent City – Invisible Fields #2 på Bergen Kjøtt 29. november.

Marit Eikemo (f. 1971 i Odda) er forfattar som bur i Bergen. Ho har tidlegare arbeidd som tidsskriftredaktør, festivalsjef for Litteratursymposiet i Odda, forlagsredaktør og som dagleg leiar for Cornerteatret i Bergen. Ho er no kunstnarisk rådgjevar for Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. Eikemo debuterte i 1999 med intervjuboka Her, no. Møte med unge menneske. Hennar første roman, Mellom oss sagt, kom i 2006. Eikemo har til saman gitt ut fem romanar og ei novellesamling.  Ho har også skrive essayboka Samtidsruinar. Eikemo fekk Amalie Skram-prisen i 2017 for sin forfattarskap, og var festspeldiktar på Dei nynorske festspela i 2018. I 2019 mottok ho Samlagsprisen.

Den latente byen

Den latente byen viser kunstneriske produksjoner som tar for seg byens skjulte historier. Her møtes latent infrastruktur, skjulte historier, digital tilstedeværelse og spørsmål rundt makt og demokrati knyttet til dagens og fremtidens by. Alt sett gjennom et kunstnerisk perspektiv. Den latente byen er byen som venter, den som er i ferd med å folde seg ut, byen vi skaper i fellesskap. 

Noen av produksjonene er bestilt av og utviklet for BEK, mens andre vises på nytt eller blir presentert i nye formater. Et videoprogram vil vises gjennom hele utstillingsperioden, og det vil være et omfattende program av samtaler og performancer. Les mer om prosjektet og programmet her.