Arrangement

Workshop: FORM2

BEK 17.03.2018 11.0018.03.2018 17.00

Publisert

Pladask Elektrisk besøker BEK for å vise hvordan FORM2 bygges og hvordan den virker. FORM2 er en grensepsrengende og enestående pedal som er utviklet og produsert eksklusivt for BandOrg.

FORM2 har tre lydbanker med 24 forhåndsinstallerte programmer. Bank 4 er satt av til dine egne programmer (8 programmer). Bank 1 og 2 inneholder helt nye programmer, mens bank 3 inneholder programmene fra FORM1. Så, hva slags nye lyder har FORM2? Den første lydbanken inneholder programmer i kategorien «Time Stretch» hvor du blant annet finner «Time Stretch Random Pedulum» og «Beat Repeater». Den andre lydbanken inneholder programmer i kategorien «Granulær syntese» hvor du blant annet har «Random Octave/Direction Sample Playback» og «Grain Shuffle / Mask» og «1 Head Octave Sample Playback». På workshopen vil du lære å programmere egne effekter, du får innføring i bruk av programvare og hardware som trengs for å kommunisere med FV-1 chipen.

Om workshopen

Pris og påmelding
Deltakeravgiften er 2500,- kroner (pr person pr workshop). Du melder deg på via påmeldingsskjema på BandOrg sine nettsider her. Påmelding er økonomisk bindende. Påmeldingsfrist er helt frem til 1 uke før workshop. OBS! Det er kun 10 plasser pr workshop.

Hva må du ha med?
Kretsen til FORM innebærer endel loddearbeid. Det er derfor en fordel om du har litt loddeerfaring. Du må ha med deg egen loddestasjon. Spissen bør ikke være for stor (meiselformet spiss anbefales). Ta også med nebbtang, avbitertang, (avisoleringstang hvis du har), skiftenøkkel og et stjernejern og flattjern.

Mer om FORM2

FORM2 er en grensesprengende effektpedal utviklet av Pladask Elektrisk for BandOrg. FORM2 har intet mindre enn fire banker med plass til totalt 32 programmer. 24 programmer er laget av Pladask Elektrisk, og byr på et lekkert utvalg av granulære lyder, tidsstrekking (timestretch), tapesimulator, looper effekter a la Montreal Assembly’s Count to 5. De åtte gjenværende programplassene er satt av til dine egne programmer. FORM2 er utviklet, produsert og kodet av Pladask Elektrisk for (og i tett samarbeid med) BandOrg. Pedalen er basert på SpinSemi`s reverbchip FV-1 som du finner i en rekke finfine pedaler fra utenlandske pedalmakere som f.eks Old Blood Noise Endeavors, Dr. Scientist, Earthquaker Devices, Mr. Black, Red Panda, Hologram Electronics, Cooper Fx, Catlinbread m.fl.

Pladask Elektrisk

Pladask Elekrisk er et pedalmakeri fra Bergen som drives av Knut Olai Mjøs Helle. Knut Olai er utdannet musikkteknolog ved NTNU og har produsert pedaler under bedriftsnavnet Pladask Elektrisk siden 2014. Fellesnevner for pedalene hans er en kjærlighet for uortodoks lydmanipulasjon og rom for eksperimentering. Effektpedalene produseres for hånd i Bergen.

Foto: BandOrg