Verktøykassen

Verktøykassen: Introduksjon til bevegelse med motorer

Verktøykassen på BEK 03.06.2021 11.0003.06.2021 15.00

Publisert

Til denne Verktøykassen har vi invitert kunstner David A. Rios for å lære oss det grunnleggende om mekanisk kraftoverføring. Ved å bruke enkle verktøy som elektriske motorer, gir, remskiver og andre overføringsmåter kan du introdusere bevegelse til kunstprosjektene dine.

Tid: Torsdag 3. juni kl. 11.00-15.00
Sted: Workshopen vil foregå på BEK, C. Sundtsgate 55. 
Påmelding til bek@bek.no senest 27. mai. Merk at det kun er 6 plasser, og førstemann til mølla.

Deltagerne vil få utlevert de komponentene som er nødvendige for workshopen. Det blir mulig å stille spørsmål som er relevante for ditt eget kunstprosjekt, men meld gjerne disse inn på forhånd. Verktøykassen er gratis, og vil foregå på norsk og/eller engelsk etter behov. 

I de neste workshopene i Verktøykassen vil vi ta for oss modellering av egne motorer med 3D-programvaren Fusion og enkel programmering av motorer med Arduino. Følg med, mer informasjon kommer!

Om David A. Rios

David A. Rios(f. 1983) er utdannet med Master i kunst (2009) og Bachelor i fotografi (2007) ved Kunsthøyskolen i Bergen. Han har tidligere stilt ut ved bland annet Spriten Kunsthall (2018), Skien, Lydgalleriet (2015), Bergen, og Agder Kunstsenter (2016), Kristiansand og har deltatt i en rekke gruppeutstillinger i Norge og utenlands. Rios er bosatt i Bergen, hvor han for tiden er Universitetslektor ved Kunstakademiet (KMD).

Om Verktøykassen

Verktøykassen er BEKs møteplass for å lære om og prøve ut tekniske verktøy, det være seg både maskinvare og programvare. Det er lav terskel for deltakelse, og høy hands-on faktor. For hver gang blir et nytt «dagens tema» lansert, i tillegg til at deltakere kan komme med innspill eller spørsmål som tas opp i fellesskap. Verktøykassen foregår jevnlig, og blir ofte ledet av spillutvikler og programmerer Stian Remvik. Av og til inviterer vi også inn andre, slik at vi kan lære oss ting vi selv ikke kan.

Se tidligere tema i Verktøykassen her.
Verktøykassen-ressurser.

Merk: På BEK forholder vi oss til gjeldende retningslinjer fra myndighetene i forbindelse med covid-19, og tilrettelegger for arbeid og opphold her deretter. Vi forventer at alle som er i våre lokaler også forholder seg til de til enhver tid gjeldende retningslinjene.