Arrangement

Verdensteatret: Trust Me Tomorrow

Forestilling på Black Box teater under Ultima-festivalen 17.09.2020 24.09.2020

Publisert

Verdensteatrets nye forestilling Trust Me Tomorrow har premiere under Ultima-festivalen i Oslo, og vises på Black Box teater 17. – 24. september. Forestillingen utforsker opplevelsen av blindhet, og beskrives som et frittflytende performancestykke som beveger seg fra rolig, elegant selvransakelse til en forstyrret og uklar tankeverden. Mye av forestillingens video- og lydmateriale har blitt til i samspill med «deepbek», BEKs AI-server.


For billetter og mer om Ultima-festivalen, klikk her.


Trust Me Tomorrow utforsker opplevelsen av blindhet. Delvis lagt til et ørkenlandskap fullt av skygger og kontraster, prøver verket å projisere seg inn i en mulig fremtid. Mørket blir et rom for projeksjon, fordypelse og begjær. Blinde eller svaksynte dyr har utviklet alternative måter å navigere verden på. Kan mennesker også gjøre det?

Trust Me Tomorrow er et frittflytende performancestykke som beveger seg fra rolig, elegant selvransakelse til en forstyrret og uklar tankeverden. Mens det søker etter en annen tid, leter det også etter holdepunkter, en guide, noe å holde fast i mens det krafser rundt i mørket – i en verden hvor mening og sannhet er i ferd med å implodere.

Frem mot forestillingen har Verdensteatret jobbet med maskinlæring i samarbeid med BEK, med mål om å utvikle visuelt og lydlig materiale som viser selve læringsprosessen. I sine eksperimenter har Verdensteatret brukt video- og lydmateriale fra ulike stadier i utvikling av forestillingen som råmateriale for maskinen. Den har for eksempel blitt matet med film og lyd av objekter, bevegelser eller sekvenser av en performance, og har så fått jobbe et par uker med å tolke materialet. Resultatet har så dannet utgangspunkt for nye opptak og en ny læringsprosess, og så videre. Dette er en langsom prosess, og en ny form for representasjon eller mimesis. Gjennom dets estetikk utfordrer prosjektet politiske spørsmål knyttet teknologi og manipulasjon av sannhet i dag.


Med: Ali Djabbary, Asle Nilsen, Espen Sommer Eide, Janne Kruse, Laurent Ravot, Magnus Bugge, Martin Taxt, Niklas Adam og Torgrim Torve.

Etter forestillingen 22/9 blir det kunstnersamtale med hele teamet i Verdensteatret i foajeen på Black Box teater. Samtalen modereres av Eivind Hofstad Evjemo og foregår på norsk.

Takk: Andrea Bakketun, Bálint Laczkó, Icaro Zorbar og Piotr Pajchel, BEK – Bergen senter for elektronisk kunst.
Internasjonal distribusjon: Elisabeth Carmen Gmeiner.
Produsert av Verdensteatret i samarbeid med Ultima, Black Box teater og Rosendal Teater.
Støttet av Kulturrådet.

(Foto: Verdensteatret)