Arrangement

The Valley til Høstutstillingen 2020

Høstutstillingen 2020 på Kunstnernes Hus i Oslo 19.09.2020 01.11.2020

Publisert

Videoen The Valley vises under Høstutstillingen 2020 på Kunstnernes Hus i Oslo 19. september – 1. november. I The Valley brukes tettstedet Dale på Vestlandet som et prisme for å se på globale endringer knyttet til produksjon og økonomi. Videoen er laget av Åse Løvgren og Stine Gonsholt, og ble delvis produsert på BEK under en arbeidsresidency våren 2019.

I Dale er den gamle tekstilfabrikken gjort om til en datapark som graver etter bitcoin. Dataparken ble plassert her på grunn av tilgang til billig vannkraft, på samme måte som tekstilfabrikken ble grunnlagt her i 1879 på grunn av de store vannkraftressursene som omgir dalen. Vannet flyter gjennom rør og blir strøm, data renner gjennom ledninger, og kapital og arbeidsplasser strømmer globalt til der den er mest virksom.

I filmen har billedkunstnerne samarbeidet med Alexander Rishaug som har gjort lyden på filmen. Gjennom feltopptak og visuelle “opptak” av stedet, beskrives det i et abstrakt og nyansert bilde med mange lag.

Les mer om prosjektet og kunstnerne da de var på arbeidsresidency på BEK her.


Høstutstillingen er Norges eldste kunstnerdrevne arena for samtidskunst, og ble første gang organisert i 1882. Den er opphavet til kunstnernes fagorganisasjon Norge, i dag Norske Billedkunstnere (NBK). Som en årlig nasjonal kunstmønstring har utstillingen vært støttet av staten siden 1884, men drevet av kunstnerne selv etter fagfellevurderingsprinsippet. NBK arrangerer Høstutstillingen som en juryert utstilling på Kunstnernes Hus – der den har hatt fast tilholdssted siden det åpnet i 1930.