Arrangement

The Valley på Greenlightdistrict

Greenlightdistrict, Skien 12.09.2019 15.09.2019

Publisert

Videoen The Valley vises under årets Greenlightdistrict – den tverrfaglige kunstfestivalen i Skien som setter lys på problemstillinger knyttet til natur, industri, klima og miljø. I The Valley brukes tettstedet Dale på Vestlandet som et prisme for å se på globale endringer knyttet til produksjon og økonomi. Videoen er laget av Åse Løvgren og Stine Gonsholt, og ble delvis produsert på BEK under en arbeidsresidency våren 2019. Lydutstyret som brukes til avspilling i Skien er også fra BEK.

I Dale er den gamle tekstilfabrikken gjort om til en datapark som graver etter bitcoin. Dataparken ble plassert her på grunn av tilgang til billig vannkraft, på samme måte som tekstilfabrikken ble grunnlagt her i 1879 på grunn av de store vannkraftressursene som omgir dalen. Vannet flyter gjennom rør og blir strøm, data renner gjennom ledninger, og kapital og arbeidsplasser strømmer globalt til der den er mest virksom.

I filmen har billedkunstnerne samarbeidet med Alexander Rishaug som har gjort lyden på filmen. Gjennom feltopptak og visuelle “opptak” av stedet, beskrives det i et abstrakt og nyansert bilde med mange lag.

Les mer om prosjektet og kunstnerne da de var på arbeidsresidency på BEK her.
Les mer om visningen på Greenlightdistrict i Skien her.