Arrangement

The Poacher’s Dream

Visningsrommet USF, Bergen 15.11.2018 19.0025.11.2018 20.00

Publisert

Utstillingen The Poacher’s Dream av Eleanor Clare og Dillan Marsh består av flerkanals lyd og video, hvor fortalte og sungne narrativ utfolder seg når man beveger seg gjennom utstillingsrommet. BEK har veiledet duoen i utvikling av prosjektet, og bidratt med teknisk utstyr til produksjonen og til visningen på Visningsrommet USF.


Åpning torsdag 15. november kl. 19.00
Utstillingen er åpen 16. – 25. november kl. 16.00 – 20.00 hver dag unntatt mandager


Han så noe i mørket. Han prøver å huske hvordan det så ut. Det var her det etterlot seg skyggen sin hos ham; han kan føle dets nærvær. Det følger med på ham, venter på ham. Han er fanget i strømmen nå; det drar ham inn, gjennom mørket og nedover den smale gangen.

Krypskytterens oppgave er å gjøre inntrengen; å inneha mørket og bebo skulte steder. Han trenger inn i byttet sitt med en kule, eller frigjør dets innvoller fra fellen. Han er godt kjent med innsiden og utsiden av ting, med det døde og det levende, med skapelse og ødeleggelse. Under huden er mye flytende. Dette er hvor det ubevisste arbeider, fordøyer og bearbeider og blander og adskiller materie.

Utstillingen består av flerkanals lyd og video hvor fortalte og sungne narrativ utfolder seg når man beveger seg gjennom rommet. Mye av inspirasjonen for dette arbeidet kommer fra å være i landskapet; fra å vandre i skogen eller nærme seg monumenter, og koble disse opplevelsene til folkeeventyr eller tidlige kulturers mystiske praksiser. De siste årene har kunstnerne gjort omfattende undersøkelser og samlet materiale i Yorkshire Sculpture Park. All lyd i utstillingen, inkludert musikken, er enten manipulerte feltopptak eller stemmeopptak fra stedet.

 

Om Eleanor Clare og Dillan Marsh

Eleanor Clare har bakgrunn innen performance, lydinstallasjon, stemme og tekst, mens Dillan Marsh arbeider med installasjon. Samarbeidet deres begynte som en utforskning av hvordan skrivingens reflekterende natur og drivkraften til å lage kunst kan påvirke hverandre. Det har ført til et møte mellom fremførte handlinger, installasjon, objekter og tekst. De arbeider med feltopptak, undersøker arkiver og eksperimenterer med tekst, stemme, performance, og lager objekter og tegninger.

Deler av Clare og Marshs arbeid fremtrer som grovt og forhastet, og avslører arbeidsprosessen. Intensjonen deres er å åpne opp til et fiktivt sted gjennom å forbinde de tidsbaserte og de fysiske aspektene i arbeidet. De har en stadig fascinasjon for ”portaler” – å finne passasjer fra en tilstand til en annen, spesielt for å få tilgang til kreative prosesser. Kunstnerne eksperimenterer med reisen, eller overgangen, og aksepterer at både skapelse og ødeleggelse er del av en naturlig syklus. Dette hengir de seg til mens dykker ned i den kreative prosessen.

Les mer om Clare og Marsh her.

Gå til Visningsrommet USFs hjemmeside her.

Utstillingen er støttet av Bergen kommune og BEK.