Kunngjøring

Takk Lars Ove!

Takk Lars Ove! 25.02.2021 25.03.2021

Publisert

I 2009 da Lars Ove Toft kom inn i BEK-familien som ny daglig leder, kunne det virke som om han ankom settet til en filminnspilling av Addams Family møter Alene hjemme. På BEK hadde det samlet seg opp lag på lag med elektronisk kunst i korridorene og lagerrommene som måtte utgraves og sorteres. Det første store innkjøpet var en Dymo LetraTag, som de neste årene skulle bli et sentralt verktøy i miljøet. Når Lars Ove nå takker for seg, forlater han et flunkende nytt BEK med nyoppussede studioer og lokaler, og med en takknemlig stab som er ekstremt godt rustet for det som måtte komme. Som ansatte hos Lars Ove har vi fått utvikle oss selv som både kunstnere og fagpersoner, og vært med på et tiår preget av store endringer og utrolig mye spennende kunst!

Lars Ove kom fra det eksperimentelle miljøet i BIT Teatergarasjen; han hadde en stor bredde i smak og interesser og åpnet dørene til BEK på vidt gap. Det ble fort et sydende og kreativt miljø, med stor takhøyde, og ikke minst et inkluderende og trygt sted for alle. Med sitt store sosiale engasjement har Lars Ove alltid holdt døren åpen for folk som i perioder sliter, og gitt de en plass å være og en ny start i sine liv. Dette er et av de tilfellene hvor det ikke er en floskel å si at vi har blitt bedre medmennesker av å være i miljøet rundt Lars Ove – han er en sann ildsjel!

Alle som har vært innom BEK i løpet av dette Toftske decennium vet hvor mye han har betydd for kunstlivet i Bergen, med sin utrettelige innsats for å hjelpe små som store prosjekter med å bli virkeliggjort, gjennom alt fra utlån av utstyr til utvikling av kunnskap og idéer. BEK sine årsrapporter fra perioden er å regne som leksikon over alt som er gjort på kunstscenen i Bergen med sine lange lister av samarbeid og kunstnere som har vært innom.

Lars Ove forlater oss nå for å jobbe videre med egen kunst, som vi sist fikk sett et eksempel på i den fantastiske utstillingen Etter alle solemerke på Kabuso i fjor, med fokus på videoekperimenter og kinetiske skulpturer. Temaet for ustillingen var langsomme endringer over år, men vi har ingen tro på at Lars Ove klarer å holde seg langsom særlig lenge. Allerede hører vi i det fjerne hammer og sag i gang med å bygge nye naust og låver for kunstproduksjon i havgapet på Tofterøy!

Tusen takk Lars Ove, og lykke til med dine prosjekter dine fremover!