Kunngjøring

Studio Sessions med Peder Niilas Tårnesvik og Elina Waage Mikalsen

BEK 04.10.2021 10.10.2021

Publisert

Husker du sist du hørte en ny musikksjanger for første gang, eller et helt nytt lydunivers, eller en overraskende kombinasjon av lyder du ikke trodde kunne passe sammen? Gjennom BEK Studio Sessions ønsker vi å dyrke frem dette øyeblikket. I denne versjonen av Studio Sessions skal Peder Niilas Tårnesvik og Elina Waage Mikalsen jobbe sammen i lydstudioet på BEK fra 4.-10. oktober.

Elina Waage Mikalsen fra Tromsø er både norsk og samisk, og bruker denne identitetstematikken i sine arbeider. Hun skaper kunst og musikk som oppleves moderne med utgangspunkt i sjøsamisk kultur og historie. I tillegg til å være vokalist i Blood Forest Family, er Elina en meget allsidig og kreativ ung kunstner som eksperimenter både med film, skulptur, tegninger, tekst og lyd/video-installasjon.

Peder Niilas Tårnesvik er en ung elektronikaprodusent fra Bergen. Han er selvlært, og har jobbet med musikk og produksjon de siste seks årene. Prosjektet ble startet som en kanal for å formidle følelser og uttrykk gjennom elektronisk samtidsmusikk, og har utviklet seg til å være en bidragsyter til både kunstverden, undergrunnsmiljøet via klubbmusikk, og populærkultur. Han er også en del av det kreative kollektivet Vibbefanger. Han fikk Spellemannsprisen 2020 i kategorien elektronika for albumet Also This Will Change.

OM BEK STUDIO SESSIONS

BEK Studio Sessions er en serie gjestekunstneropphold, initiert og organisert av Bergen senter for elektronisk kunst. Under Studio Sessions blir BEKs lydstudio inntatt av én lokal og én (inter)nasjonal musiker. To musikere/komponister med ulik genrebakgrunn inviteres av BEK til å samarbeide for å skape en ny, unik komposisjon av eksperimentell karakter, basert på deres individuelle musikalske bakgrunn.

BEK Studio Sessions er en invitasjon til å bruke eksperimentelle komposisjonsmetoder og/eller instrumenter, og skaper rom for eksperimentering innen både klassiske og nyere sjangere.

Til BEK Studio Session #1 inviterte vi to kunstnere som begge jobber med elektroniske eksperimenter, looping og sampling: Tom Verbruggen, aka toktek, og Eva Pfitzenmaier. Se dokumentasjon av deres felles performance her.

Høsten 2017 gjorde vi en testversjon, kalt BEK Sound Lab, for å prøve ut formatet for BEK Studio Sessions. Denne sesjonen resulterte i en konsert på Prøverommet på Landmark: Carsten Aniksdal og James Welburn fremførte et nytt stykke musikk, utviklet og forberedt i BEKs lydstudio i løpet av åtte dager. Se dokumentasjon av resultatet her.