Kunngjøring

Så jævla sanntid: Digital presentasjonsserie

bek.no 27.05.2020 31.08.2020

Publisert

I 2020 er BEK 20 år, og gjennom året vil vi presentere en rekke ulike prosjekt – både nye som blir til og eldre som vi finner i arkivet. Først ut er «Så jævla sanntid» anno 2020, som er en presentasjonsserie hvor BEK utforsker ulike digitale format. I tiden fremover vil vi med jevne mellomrom publisere digitale presentasjoner av kunstprosjekter på bek.no.

I denne annerledes hverdagen er mange av våre handlinger, interaksjoner og opplevelser flyttet til digitale plattformer. Mye skjer i sanntid – møter, konserter, undervisning, spilling, utstillingsbesøk, foredrag og så videre. Sanntid, eller «real-time», er den faktiske tiden en prosess eller hending går for seg. I år 2000 var kraftig og stabilt internett, samt gratis hosting for kunstneres nettsider, viktige argument for at BEK ble til. Disse tjenestene muliggjorde helt nye former for samarbeid, som kunne foregå i sanntid over internett. I 2000 arrangerte BEK workshopen «Så jævla sanntid», hvor sanntids videoprosessering ble utforsket og kulminerte i en live, sanntids videojam. Den gang spilte tittelen på at alt skulle være «så jævla sanntid» – sanntid var den nye hypen. Akkurat nå ønsker kanskje mange av oss litt mer av den fysiske virkeligheten, enn den i «så jævla sanntid» over nettet. Vi ser frem til å presentere kunst- og teknologiprosjekter fra BEK digitalt fremover, og gleder oss enormt til vi ses IRL igjen!

Og apropos hosting- og strømmetjenester i disse dager: Visste du at den aller første Vimeo-serveren stod på BEK?


Program

Returning to Actuality, 27. mai – 7. juni
Videoer og live-stream av installasjon

Introduksjon til Max i Verktøykassen, 11. juni
Lær Max i denne workshopen

Trollofon radio, 15. juni – 31. august
Radiostrøm

Sommerfest med live program, 23. juni
Mer info kommer!

Følg med oss på bek.no videre, og hold av datoene!


/55\ Så Jævla Sanntid

En ukes workshop med fokus på tekniske og kunstnerisk/kreative aspekter ved programvaren Nato for sanntids videoprosessering. Ledet av Hans Christian Gilje. Workshopen kulminerte i en helaftens videojam på Det Akademiske Kvarter.
– fra BEKs årsrapport 2000


Plakatdesign 2000: Piotr Pajchel
Plakatdesign 2020: Luke Drozd