Arrangement

Prøverommet og BEK presenterer: MILF (Mother I’d Like to Eat) av Lana May Fleming

Livestrømmes 25.04.2022 19.0025.04.2022 19.30

Publisert

Prøverommet og BEK presenterer MILF (Mother I’d Like to Eat) av Lana May Fleming, livestrømmet av Bertha Chan og Ingrid Ormevik.

Mandag 25. april
19.00 – 19.30

Livestrømmen på Vimeo er nå avsluttet.

MILF (Mother I’d Like To Eat) er et performativt matlagingsprogram av kunstner Lana May Fleming, som trekker paralleller mellom konstruksjonen av matbilder og hvordan bilder av kvinner blir reprodusert på nettet. Gjennom en re-performance som iscenesetter hennes egne minner fra tenårene om TV-«MILF» Nigella Lawson og den virale sjokkvideoen Cake Farts (2008), setter Fleming søkelyset på tapet av individualitet som følger med reproduksjonen av disse bildene. Både mat og kvinnekroppen blir modifisert genetisk og kosmetisk inntil det uoppnåelige. Ved å forestille seg disse virale bildene på nytt, forsøker Fleming å stille spørsmål om effekten av digitale medier på kvinners selvoppfattelse, og det voldsomme i det virale.

Performancen er lagd spesielt for strømming. Strømmeteamet, som består av Bertha Chan og Ingrid Ormevik, bidrar med kreativ teknisk ekspertise. Arrangementet på nett vil også omfatte en kortfilm som er filmet og regissert av Bertha Chan: Di/adversity.

Arrangementet er et samarbeid mellom Prøverommet og BEK. To workshoper har funnet sted på BEK i forkant av arrangementet: Learning to Fly (a Drone) og Camera for Live Streaming. Nye ferdigheter fra disse workshopene vil bli tatt i bruk i arrangementet. Bergen Kjøtt står for livestrømmingsutstyret og den tekniske opplæringen i strømming med støtte fra Kulturrom. Lana May Fleming har utviklet prosjektet hos aerial som trainee der gjennom utvekslingsprogrammet Erasmus+.

Mer om kunstnerne og strømmeteamet:

LANA MAY FLEMING

Lana May Fleming er en billedkunstner fra Dublin. Arbeidet hennes utforsker destruksjonen/produksjonen av begjær gjennom video, installasjon og performative praksiser. “If to eat is to feel satisfied and to hunger is to seek satisfaction, the primal want of fullness becomes intertwined with the need for sexual gratification”. Fleming legemliggjør disse sammenfiltrede begjærsformene som manifesterer seg i personifisering av matvarer og i framstillinger av kvinnekroppen med et blikk likt det vi har på mat (food-ification).

BERTHA CHAN

Bertha Chan er en tverrdisiplinær kunstner og arrangementsprodusent fra Hong Kong. Hun er grunnlegger av Drastic Social og en talsperson for kroppspositivitet som ble med i Feminist Streaming Service i 2021. Hun utforsker overganger mellom en teknisk rolle og det å skape ideer for digitale performancer som utøvende kunstner. Samarbeidet med Lana May Fleming representerer en ny arbeidsform for Chan som kunstner. Som del av prosjektet filmer og regisserer hun en kortfilm med tittelen Di/adversity som hermer reklamefilmens formspråk, samtidig som hun produserer et kreativt livestrømmingssett til Flemings prosjekt sammen med sin samarbeidspartner Ingrid Ormevik.

INGRID ORMEVIK

Ingrid Ormevik er en digital innholdsprodusent og LHBTQIA+-aktivist fra Bergen. Hun grunnla Queer Fashion of Scandinavia, en plattform som synliggjør LHBTQIA+. Ormevik jobber kreativt med kamera til prosjektet med Lana May Fleming, både for å fange kunstnerens performance og, sammen med kunstner og samarbeidspartner Bertha Chan, komplettere den kunstneriske visjonen for denne livestrømmen.

Merk: Arrangementet inneholder delvis nakenhet og anbefales derfor for publikum over 16 år.

Bilde: betty crocker rich and creamy *GRWM*, stillbilde fra video, 2021. Lana May Fleming.