Kunngjøring

Open Call: arbeidsopphold på BEK første halvår 2023

BEK, C. Sundts gate 55 01.02.2023 30.06.2023

Publisert

Om du er i gang med et kunstprosjekt som krever arbeid med lyd, bevegelige bilder eller elektronikk, er du velkommen til å søke om 2-6 ukers arbeidsopphold i BEKs studioer og prosjektrom. Neste søknadsfrist er 8. januar 2023.

Søknadsfristen 8. januar gjelder opphold i perioden 1. februar-30. juni 2023. 

Vi kommer også til å lyse ut opphold i perioden 7. august-17. desember 2023, med søknadsfrist 11. juni 2023.

Du kan søke om arbeidsopphold i lydstudio, videostudio og/eller elektronikklaben. Trenger du å teste ut noe mer plasskrevende under arbeidsoppholdet, kan du bruke prosjektrommet vårt for en kortere periode etter avtale. 

Vi inviterer profesjonelle kunstnere til å søke, og prioriterer prosjekter som tar i bruk teknologi på utforskende vis og/eller undersøker forholdet mellom teknologi, kunst og samfunn. Vi tilbyr gratis bruk av studioer med tilhørende utstyr der forutsetningen er at kunstnerne jobber selvstendig. Etter nærmere avtale kan vi gi veiledning for ditt prosjekt mens du jobber hos oss.

Merk at vi kun tilbyr våre fasiliteter og ressurser, og at vi ikke dekker kostnader til reise, opphold eller prosjekt.

Send oss en søknad til resources@bek.no med følgende:

– en kort prosjektbeskrivelse (300 ord) 
– CV 
– portfolio med tidligere arbeider
– ønsket studio (lydstudio, videostudio, elektronikklab) og evt. prosjektrom i tillegg
– ønsket tidsperiode 

Mer om fasilitetene: 

LYDSTUDIO

BEK tilbyr et moderne lydisolert og fleksibelt lydstudio for komponering/miksing av lyd og enkle opptak. Rommet er i utgangspunktet utstyrt med et 5.1 høyttaleroppsett med sub samt stereomonitorer, og det er enkelt å gjøre om til den høyttalerkonfigurasjonen ditt prosjekt behøver. For større eksperimenter med flerkanalslyd anbefaler vi at du også booker prosjektrommet og setter opp våre åtte Genelec 8040 eller seks Genelec 8020 med Subwoofer til ønsket konfigurasjon. Du kan enten benytte lydstudioets system med programvare som Ableton Live, Pro Tools, Max, Supercollider, Reaper og Izotope suite – eller ta med din egen laptop og plug deg inn. I forlengelsen av lydstudio har vi bl.a. forskjellig mobilt feltopptaksutstyr og mikrofoner. 

VIDEOSTUDIO

Vårt videostudio er optimalt for å jobbe med video- og animasjonsprosjekter. Studioet er utrustet med to 5K-skjermer og to aktive høyttalere, mulighet for 5.1 og en Mac Studio 2022 med tilgang til redigeringsprogram som Adobe Creative Cloud, Final Cut Pro, Dragonframe, DaVinci Resolve og lydredigering i Pro Tools og Reaper. Man kan også enkelt jobbe på sin egen laptop ved å koble til høyttalere og skjermer. I tillegg har vi ARRI studiolys, stativer, DJI Ronin gimbal, Canon og Sony kamerasystemer.

ELEKTRONIKKLAB

I elektronikklaben kan du jobbe med fabrikkering og modifisering av elektronikk. Vi har loddestasjoner med justerbar temperatur, forstørrelseglass, oscilloskop, Dremel-driller med tilbehør, drillpresse og mye annet. Vi har et mindre lager av komponenter, potmetere, servos, sensorer, koblingsbrett, rPIs og Arduinos.

PROSJEKTROM

Vi har et stort prosjektrom (71,6 m2) som enkelt kan gjøres om til to mindre (42,2 m2 + 29,4 m2) ved hjelp av en skillevegg. I prosjektrommet er det gulvplass og godt med dagslys, og det er installert flatskjerm og projektor. 

BIBLIOTEK

Vi har et oppdatert bibliotek med bøker og tidsskrifter innenfor samtidskunst, lydkunst, elektronikk, maskinlæring m.m. Dette kan du fordype deg i under oppholdet.

Bilder: 1) Lodding på workshop med Ioana Vreme Moser. 2) Testing av ulike oppsett for Tom Teulon og Trude Bekks prosjekt «Sublime Synaesthesia». 3) Sheila Feruzi fra VUMA i lydstudio. 4) Utvikling av materiale og forberedelser til «Sang fra et fremmed land», Nora Adwans bestillingsverk for Astrup Fearnley Museet. 5) Åse Løvgren i videostudio. 6) Ivona Eterović under arbeidet med prosjektet «uncertainty». 7) Luke Drozd og Omar Johnsen i prosjektrommet.

Foto tatt av Thor Brødreskift (1), Tom Teulon og Trude Bekk (2), BEK (3-7).