Open Call: Arbeidsopphold på BEK høst 2024

BEK 02.06.2024 17.12.2024

Publisert

Om du er i gang med et kunstprosjekt som krever arbeid med lyd, bevegelige bilder eller elektronikk, er du velkommen til å søke om 2-6 ukers arbeidsopphold i BEKs studioer og prosjektrom.

Søknadsfrist er 2. juni 2024. Søkere får svar 12. juni.
Søknadsfristen gjelder opphold i perioden 7. august–17. desember 2024.
Vi kommer senere til å lyse ut arbeidsopphold for våren 2025 med søknadsfrist 1. desember. Endringer i dato kan forekomme.

Du kan søke om arbeidsopphold i lydstudio, videostudio og/eller elektronikklaben. Trenger du å teste ut noe mer plasskrevende under arbeidsoppholdet, kan du bruke prosjektrommet vårt for en kortere periode etter avtale. 

Vi inviterer profesjonelle kunstnere som ikke er i et fulltids studieprogram (med unntak av doktorgradsstudenter) til å søke, og prioriterer prosjekter som tar i bruk teknologi på utforskende vis og/eller undersøker forholdet mellom teknologi, kunst og samfunn. Vi tilbyr gratis bruk av studioer med tilhørende utstyr der forutsetningen er at kunstnerne jobber selvstendig. Etter nærmere avtale kan vi gi veiledning for ditt prosjekt mens du jobber hos oss. Kunstnerne får tilgang til studio hele døgnet. Alle som har arbeidsopphold på BEK er invitert til å presentere arbeidet – som idé, work-in-progress eller som ferdig resultat, uten at dette er et krav.

Merk at vi kun tilbyr våre fasiliteter og ressurser, og at vi ikke dekker kostnader til reise, opphold eller prosjekt. BEK kan gi aktuelle søkere intensjonsavtale.

Send søknad på norsk eller engelsk til resources@bek.no med «Open Call: høst 24» i emnefeltet, og legg ved én samlet pdf som inneholder følgende:

– en kort prosjektbeskrivelse (maks 300 ord)
– CV
– portfolio med tidligere arbeider
– ønsket studio (lydstudio og/eller videostudio og/eller elektronikklab)
– ønsket tidsperiode

TILGJENGELIGHET

BEKs lokaler er dessverre ikke tilgjengelige for rullestolbrukere. Send oss en e-post på bek@bek.noom du bruker rullestol, så vil vi gjøre vårt beste for å finne en løsning som ivaretar dine behov. Våre toaletter er for alle kjønn. Servicehunder er velkomne i våre lokaler. Det er også mulighet for å trekke seg tilbake om man trenger å ha det stille.

MER OM FASILITETENE:

VIDEOSTUDIO

Vårt videostudio er optimalt for arbeid med video- og animasjonsprosjekter. Studioet er utrustet med to 5K Apple-skjermer, to aktive høyttalere i stereo, mulighet for 5.1 og en Mac Studio 2022 med tilgang til redigeringsprogram som Adobe Creative Cloud, Final Cut Pro, DaVinci Resolve Studio og lydredigering i Pro Tools, Ableton Live, Max/MSP og Reaper. Man kan også enkelt jobbe på sin egen laptop ved å koble til høyttalere og skjermer. I tillegg har vi DJI Ronin gimbal, Canon Mark III og Sony A1 kamerasystemer.

LYDSTUDIO

BEK tilbyr et fleksibelt lydstudio for komponering, miksing og opptak. Rommet er utstyrt med to Genelec 8050 monitorer og en sub, og en A&H analog mikser, monitorkontroller, en RME Digiface med Ferrofish 16A ADDA interface. Høyttalerne i rommet kan enkelt tilpasses det prosjektet ditt behøver, som kvadrofonisk eller 5.1. For større eksperimenter med flerkanalslyd anbefaler vi at du også booker prosjektrommet og setter opp våre ni Genelec 8040 eller våre fire NNNN Comium 30 med Devor 23 sub til ditt behov. Du kan enten benytte lydstudioets system med programvare som Ableton Live, Pro Tools, Max/MSP, Reaktor, Supercollider, Reaper og Izotope suite – eller ta med din egen laptop og annet lydutstyr og plugge deg inn. I forlengelsen av lydstudio har vi bl.a. forskjellig mobilt feltopptaksutstyr og mikrofoner, inkludert flerkanals lydopptaker og ambisonics-mikrofoner.

ELEKTRONIKKLAB

I elektronikklaben kan du jobbe med fabrikkering og modifisering av elektronikk. Vi har loddestasjoner med justerbar temperatur, forstørrelseglass, oscilloskop, Dremel-driller med tilbehør, drillpresse og mye annet. Vi har et mindre lager av komponenter, potmetere, servos, sensorer, koblingsbrett, rPIs og Arduinos.

PROSJEKTROM

Vi har et stort prosjektrom (71,6 m2) som enkelt kan gjøres om til to mindre (42,2 m2 + 29,4 m2) ved hjelp av en skillevegg. I prosjektrommet er det gulvplass og godt med dagslys, og det er installert flatskjerm og projektor.

BIBLIOTEK

Vi har et oppdatert bibliotek med bøker og tidsskrifter innenfor samtidskunst, lydkunst, elektronikk, maskinlæring m.m. Dette kan du fordype deg i under oppholdet.

VERKSTEDET

Søkere kan få tilgang til et felles treverksted som er del av cs55 Kunstnerverksteder. Det har et stort utvalg maskiner for å jobbe med tre, samt utstyr for spraymaling o.l. Det felles verkstedet er 45 m2, og ligger i samme bygg som BEK, noen etasjer under. Verkstedet har tilgang på en større felles heis med inngang fra baksiden av bygningen. Ta kontakt på resources@bek.no om du ønsker å bruke verkstedet under ditt opphold. 

KJØKKENET

Kjøkkenet er BEKs hjerte (og mage), og her møtes vi for å lage mat, spise sammen og bli kjent med hverandre og våre prosjekter. Vi inviterer til måltider sammen i ny og ne, og utenom dette er kunstnere i arbeidsopphold forventet å medbringe egen mat. Det finnes et utvalg butikker innen 10 minutters gangavstand. Kjøkkenet har et kjøleskap, fryser, ovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kaffemaskin, samt et bord man kan bruke til matlaging og bespisning.

CARE POLICY

BEK har nulltoleranse mot rasisme, samt trakassering og forskjellsbehandling. Fordommer mot alder, legning, kjønn, funksjonsgrad, etnisitet, nasjonalitet, klasse, språkkunnskap, teknisk kunnskap, asylstatus eller religiøs bakgrunn hører ikke hjemme på BEK.

Images: 1) Lin Pei-Han in the video studio. 2) Martinus Sujikerbujik in the video studio. 3-4) Julie Silset in the sound studio. 5) Karina Sletten in the project space during BEK Family day. Photo: Frid Lilleskog Tronstad. 6) Sabine Popp’s hydrophones. Photo: Sabine Popp. 7) Elina Waage Mikalsen, Márjá Karlsen and Niillas Holmberg in the project space.