Generelt

Latent Soundings – en praktisk introduksjon til neural audio synthesis og SEMILLA.AI med ℌEXOℜℭℑSMOS

BEK 05.06.2024 09.06.2024

Publisert

Ta del i denne workshopen på BEK for et dypdykk inn i Neural Audio Synthesis, en ny lydsynteseteknikk som utvikler seg i sanntid med Deep Learning. Workshopen gir deg muligheten til å utforske utviklingen av lydsyntese gjennom nevrale nettverk i kunstig intelligens, trene din egen generative lydsynthesizer og utforske soniske muligheter gjennom programvaren SEMILLA.AI.

I workshopen får du lære å lage og manipulere et datasett, trene modeller for å generere nye lyder som etterligner eller endrer egenskapene til den originale lyden, og slå sammen lyder for å skape nye soniske opplevelser. Gjennom en slik praktisk tilnærming kan estetisk utforskning innen musikkomposisjon, lyddesign og lydkunst redefineres, med et skifte fra faste medier til en generativ forståelse av soniske fenomener.

Hovedfokuset vil være på SEMILLA.AI, et digitalt verktøy skapt av hexorcismos. Det har en forbedret sanntidsmanipulasjon av lydkarakteristikker, og muliggjør dyp interaksjon med det uutforskede rommet i lydbildet. Deltagerne vil og kunne fordype seg i beste praksis for bruk av tekst-til-musikk-systemer, og diskutere hvordan teknikkene kan integreres i deltagernes egne kreative prosesser.

Workshopen kulminerer i et felles, autopoietisk ensemble av multi-nevrale nettverk, som demonstrerer de interaktive og stadig nye egenskapene nevrale nettverk utvikler i en live-setting, med feedback-logikk. Deltagerne vil også delta i diskusjoner om de filosofiske og etiske aspektene ved bruk av KI i lydproduksjon, for å sikre en helhetlig forståelse av diskursen i feltet.

Tid: 5.–9. juni, kl 12:00–14:00. Workshop-deltagere har mulighet til å jobbe individuelt på BEK i løpet av workshopdagene. Endringer i tid kan forekomme. 
Sted: BEK, C. Sundts gate 55, Bergen
Påmelding: Meld deg på via skjema her innen 31. mai. Workshopen holdes på engelsk, for en gruppe på rundt ti personer. Kontakt oss på resources@bek.no ved spørsmål.
Ta med din egen pc eller laptop til BEK for å jobbe på under workshopen.

Workshopen er del av New Perspectives for Action – et prosjekt av Re-Imagine Europe, delfinansiert av Den europeiske union.

Moisés Horta / ℌEXOℜℭℑSMOS

Moisés Horta Valenzuela (1988, han/ham) er en autodidakt lydkunstner, teknolog og musiker fra Tijuana, México, som jobber innen datamusikk, kunstig intelligens, og historien og politikken til nye digitale teknologier. Som hexorcismos lager han en uvirkelig kobling mellom eldgamle og toppmoderne lydteknologier i sin elektroniske musikk og lydkunst, kanalisert gjennom en kritisk dekolonial linse. Arbeidene hans har blitt presentert på Ars Electronica, MUTEK México, Transart Festival, MUTEK: AI Art Lab Montréal, Elektron Musik Studion, CTM Festival: Music Makers Hacklab, blant andre.