Generelt

Ekko x BEK x Sense of Place pres: CCL, Mark Fell & Rian Treanor, Emily Adomah & Ekko djs

DUI and Østre 15.06.2024 17.0015.06.2024 22.00

Publisert

LØRDAG 15.JUNI
ØSTRE & DEN UFERDIGE INSTITUSJON

Lørdag 15. juni annonserer Ekko de første artistene som skal opptre på Ekkofestivalen 2024.
Dette markeres med et heldags samarbeidsarrangement: performance fra Mark Fell og
Rian Treanor, vernissage for Emily Adomah sitt nye lydverk «Den 25te symfoni» og dj-sett på
kveldstid med CCL (Subglow) & Ekko Djs. Østre har også offisiell åpning av den nye
takterrassen «Øverst»!

Bli med når Ekko løfter sløret og starter opptakten til årets utgave av Ekkofestival – XXI.

PROGRAM – DEN UFERDIGE INSTITUSJON
17:00–22:00
PERFORMANCE MED MARK FELL OG RIAN TREANOR
Mark Fell og Rian Treanor presenterer en performance som utforsker prosedurale og
kollektive systemer. Med deltagende kunstnere: August Ramstad, Alexis Stokke, Sabine Popp, Ronja Michelsen, Sean Chua, Güliz Portakaloglu, Michalis Lavdas, Moana Le Meur.

Performancen bygger på workshopen «Performance and Procedure» som ble holdt av
Fell og Treanor på BEK i Bergen 2. juni. Les mer her.

PROGRAM – ØSTRE
22:00–03:00
CCL (DJ-SETT)
EMILY ADOMAH: «DEN 25TE SYMFONI» (VERNISSAGE)
EKKO DJS: SKJEGGET, EGGET OG MULDVARPEN

Åpning av «Øverst» – ny takterrasse!
Annonsering av første slipp til Ekkofestivalen 2024
Les mer her om program og spilletider.

BILLETTER
Du kan kjøpe tre ulike type billetter:
Performance med Mark Fell og Rian Treanor: 120,- (ordinær)/ 100,- (student)
Slippfest + performance Fell/Treanor: 150,-
Billetter kjøpes via ticketco.
For spørsmål eller informasjon om vergeordninger, kontakt post@oestre.no.

Mark Fell er en tverrdisiplinær kunstner med base i Rotherham (Storbritannia), anerkjent som en av de mest innflytelsesrike elektroniske kunstnere i verden. Praksisen hans trekker veksler på elektronisk musikk, subkulturer, eksperimentell film, samtidsfilosofi og radikal politikk. Fell har hatt en betydelig produksjon gjennom de siste 30 årene – fra tidlige elektroniske lydverk og innspillinger til installasjon, kritikk, kuratoriske prosjekter, utdanningssystemer og koreografiske forestillinger. Hans nylige arbeider, som peker til hellige geometrier og programmeringsstrukturer, understreker Fells særlige interesse for ikke-lineære systemer og strukturer – og de komplekse måtene vi forholder oss til disse strukturene og systemene på. 

Rian Treanor arbeider i krysningspunktet mellom klubbkultur, eksperimentell kunst og datamaskinmusikk. Han skaper en fascinerende verden av musikk, komponert av fragmenterte og sammenførte elementer. Etter en serie EP-er på The Death of Rave & Warp underlabel Arcola, har hans siste LP-er «ATAXIA» og «File Under UK Metaplasm» for Planet Mu i 2020 etablert ham som en både forstyrrende og essensiell ny stemme i britisk undergrunnsklubbmusikk. Ved å bruke programmeringsspråket Max/MSP, spesiallager han programvare for å utforske utvidede rytmiske teknikker og algoritmiske prosesser. Han bygger innretninger som gjør det mulig å skape spontane mønstre innenfor ulike typer samarbeid, workshoper, liveperformance og installasjoner. 

CCL har sakte men sikkert blitt en sentral på den europeiske scenen som en dj som skiller seg ut med sin dyptgående og narrative tilnærming. Deres siste mix, utgitt via Eris Drew og Octo Octas label T4T LUV NRG, er et godt eksempel på CCL sin stil. Miksen belyser dubmusikkens mest skjulte og uventede røtter, og inkluderer alt fra Mad Professor og Bristol-legendene Smith & Mighty, Severed Heads og Jay Dee (aka Dilla) til dub fra 70-tallet og frem til i dag. CCL sine dj-sett kobler sammen ulike lyder og fengslende musikalske økosystemer, med alt fra steppers, psykedelisk techno, house, 80-talls synth-pop, footwork, post-punk, drum and bass og dub. Som DIY-festivalarrangør og platesamler, med erfaring fra Bristol, Seattle og den amerikanske midtvesten, skaper CCL musikk som åpner ormehull mellom sjangre og tempo.

Emily Adomah er en bergensbasert sanger og komponist, utdannet i klassisk musikk ved Norges musikkhøgskole. Etter studiene har hun fordypet seg mer og mer i det eksperimentelle feltet og synger nå både samtidsmusikk og egne komposisjoner, i tillegg til at hun lager lydkunst og improviserer. Emily har komponert flere lydverk, samt musikk til film, dans og små ensembler. Hennes komposisjoner dreier seg ofte rundt skjæringspunktet mellom mennesker, miljø og lyd og benytter seg ofte av elektroniske verktøy i sitt musikalske uttrykk.

Performancen til Mark Fell og Rian Treanor finner sted DUI – den uferdige institusjonen. DUI er et atelierfelleskap, produksjons- og visningsrom for kunstnere i Laksevåg. Inspirert av Oscar & Sofie Hansens åpen form-teori, er DUI tuftet på en tilnærming til kunst og kunstnerisk prosess som grunnleggende åpen og i kontinuerlig endring, som individuell og kollektiv samtidig, og der organiske prosesser og delaktighet vektlegges. Kveldsprogrammet finner sted på Østre – Østre Skostredet 3.

ARRANGEMENTET ER STØTTET AV
Kulturdirektoratet, Bergen Kommune og Vestland Fylke. Del av New Perspectives for Action, et prosjekt av Re-Imagine Europe, delfinansiert av Den europeiske union.

Bilder: Grafikk av EKKO, og bilder fra workshopen «Performance and Procedure» på BEK 2. juni. Foto: BEK.