Arrangement

Konsert på Landmark

Landmark 13.03.2009 21.0013.03.2009 23.59

Publisert

Mean Time Between Failures

Diemo Schwarz a.k.a. Mean Time Between Failures bruker feltopptak som utgangspunkt for sine drone- og støybasert lydarbeider. Gjennom sin egenutviklet programvare CataRT analyserer og manipulerer han lyd på en måte som kan forstås som en fortsettelse av en lang fransk tradisjon for arbeid med lydens indre kvaliteter, først i orkestrering (Berlioz, Debussy og Messiaen) og senere innen Musique concrète og akusmatisk musikk. Diemo Schwarz er forsker og utvikler ver IRCAM i Paris, og har denne uken ledet en workshop ved BEK.

Victoria Johnson vs. Mean Time Between Failures

Det andre settet denne kvelden er en improvisasjon med Victoria Johnson (elektrisk fiolin) og Diemo Schwarz (live prosessering), hvor Victorias improvisasjoner fortløpende samples, og analyseres og blir til en stadig økende pool av råmateriale for videre live prosessering.

Victoria Johnson er utdannet fiolinist fra Oslo, Wien og London, og har eter hvert fokusert på undersøkelser av nye musikalske muligheter ved bruk av elektrisk fiolin og live prosessering. Hun er kunststipendiat ved Norges Musikkhøgskole,

James Webb

Kvelden avsluttes med et sett ved den sør-afrikanske lydkunstneren James Webb.

I tillegg til konserten vil hans arbeid “Untitled” bli vist, hvor en ukjent melding sendes som blinkende lys fra et av vinduene på Bergen kunsthall.

Kommende søndag blir det en selvpresentasjon ved James Webb og Marcus Neustetter på Galleri 3.14.

Arrangementet er en samproduksjon mellom BEK, Galleri 3.14, Maia Urstad/Maur Produksjoner og Landmark. Støttet av Norsk kulturråd og Bergen kommune.