Utvikling

Komponering av interaktive scener

BEK 21.06.2017 10.0024.06.2017 16.00

Publisert

BEK er vert for en workshop med fokus på komposisjon av interaktive scenarier. Workshopen blir en intens arbeidsøkt med opplæring og utvikling, med deltagere knyttet til Studio de création et de recherche en informatique et musique électroacoustique – SCRIME ved Université de Bordeaux, Verdensteatret og BEK.

i-score er et åpen kildekode program for sekvensing av interaktivitet. Programmet brukes i kunst- og musikkfremføringer, installasjoner og i museumsdesign for å styre interaktivitet i forhold til lyd, video, lys, sensorer og robotikk. Dette gjør det mulig å forfatte presise og fleksible interaktive scenarier. Tidslinjer kan styre interaktive scener ved å sende kontrollinformasjon til andre enheter  vha. protokollene Minuit og OpenSoundControl. På denne måten kan i-score kontrollere programvare og systemer som Cycling 74 Max, PureData, OpenFrameworks, Processing, modul8 og Live.

i-score gjør det mulig å arbeide med fleksibel kontroll av tid i avviklingen. Det kan etableres tidsbaserte og betingede sammenhenger mellom begivenheter, begivenhetene kan styres interaktivt, og større partitur kan utvikles ved å neste sekvenser. i-score gjør det også mulig å loope sekvenser.