Arrangement

In Which the Smallest Gestures Become Epic

Kochi, India 24.01.2015 00.0001.03.2015 00.00

Publisert

Hvordan kan de minste kroppslige gester skape historiske endringer?
Den norske kunstnergruppen InEpic, som består av kunstnerne Nina Grieg, Bo Magnus og Gitte Sætre, stiller ut sammen med den indiske kunstneren Hema Upadhyay under Kochi-Muziris Biennalen fra 24.januar til 1.mars 2015. Biennalen er den største mønstringen av samtidskunst i India. Kurator er Malin Barth.
De presenterer sine egne individuelle kunstnerskap, men inviterer til dialog gjennom samarbeid med andre.
Gitte Sætre, som BEK har assistert, presenterer 7 verk fra video performance serien Woman Cleaning, hvor hun oppsøker steder/objekter/situasjoner som krever vår oppmerksomhet og utøver symbolske botsøvelser. For mer info om prosjekte hennes besøk “gittesatre.no”:http//www.gittesatre.com

InEpics tidligere utstillinger viser til hvordan selv de minste gester kan spille opp mot kroppslige og psykologiske rammeverk og nedarvede strukturer, i en politisk og personlig kontekst. Det underliggende fokuset på kvinners valg, samvittighet og frihet som både politisk og personlig erfaring, har videre ført til en undersøkende kobling mellom feminisme og demokratisk tankesett.

Siden etableringen av InEpic våren 2012, har gruppen gjennomført flere utstillinger og work-shops i Norge og utlandet, og publisert flere tekstproduksjoner.

Gruppens utstilling In which the smallest gesture becomes epic vil stilles ut i The Backyard Civilization Gallery, et kunstnerdrevet og ikke-kommersielt galleri i byen Kochi i delstaten Kerala i India. Utstillingens kurator er Malin Barth, direktør for Stiftelsen 3.14 i Bergen. Journalist og produsent Riyas Babu står ansvarlig for en workshop og et seminar i etterkant av åpningen, med flere ledende indiske kunstnere og forfattere og den norske kunstnergruppen.

We should argue that there is every reason to explore the locations that enable us to imagine the world otherwise (from the Curator´s statement).

Utstillingen er støttet av OCA, NBK, Bergen kommune, og den norske ambassaden i India.