Arrangement

«I Dream of Wires» – filmvisning på Landmark

Landmark, Rasmus Meyers allé 5, Bergen 11.12.2019 20.0011.12.2019 21.45

Publisert

«I Dream of Wires» (av Robert Fantinatto, 2014) er en dokumentarfilm om fremveksten, fallet og gjenfødelsen av maskinen som formet elektronisk musikk: den modulære synthesizeren.

Landmark og BEK ønsker velkommen til filmvisning, vi starter presis kl. 20.00
Gratis inngang

Filmen utforsker synthesizerens historie, og avslører hvordan oppfinnere som Robert Moog utviklet de første romstore prototypene. Den viser hvordan synthesizeren ble enormt populær, for senere å bli avleggs på grunn av den store mengden billige etterligninger. Filmen viser videre oppblomstringen av modulære synthesizere som i dag brukes av en helt ny generasjon musikere, mange av dem i forkant av EDM (elektronisk dansemusikk).

Musikere som Trent Reznor (Nine Inch Nails), Gary Numan, Carl Craig, Morton Subotnick og Vince Clarke (Erasure) snakker om sin lidenskap for den modulære synthesizeren og hvordan det påvirker musikken, mens nye EDM-artister som Clark, James Holden og Factory Floor forteller hvorfor de omfavner akkurat den modulære synthesizerens lyd og fysikalitet. Innovative selskaper som Modcan og Doepfer røper hvordan de sådde frøene til det som nå har vokst seg til en stor indie-industri.

Det som startet som en vintage-revival-scene har vokst til et undergrunnsfenomen besatt av det modulære, og som søker stadig villere og mer kreative lyder og grensesnitt. I dag er den modulære synthesizeren ikke lenger en esoterisk kuriositet eller «bare» et musikkinstrument – den er et avgjørende verktøy for radikalt nye lyder og en unik subkultur.