Jamoma

Jamoma er et rammeverk for utvikling og styring av store multimediasystemer i live fremføring og utstillinger, utviklet i samarbeid mellom BEK og miljøer i Frankrike, USA, England og Belgia.

jamoma.org

Ambisonic Toolkit

Ambisonic Toolkit (ATK) for Reaper er plugins for arbeid med multikanal lyd i redigeringsprogrammet Reaper. Programvaren ble gjort tilgjengelig i 2014, og har vært videreutviklet siden.

ambisonictoolkit.net

Modality

Modality Toolkit forenkler bruken av spesielt tilpassede, elektroniske instrumenter i SuperCollider. Man kan her opprette et modalt grensesnitt, dvs. et grensesnitt hvor en fysisk kontroller kan brukes til forskjellige formål i forskjellige sammenhenger. Modality støtter 82 forskjellige enheter/kontrollere. Finn enhetslisten, og les mer på Modality Toolkit nettsiden på Github.

Applikasjonsutvikling for nettbrett

En av nettbrettappene som har blitt utviklet på BEK er «BITWaves». Primært et verktøy til bruk i BIT20 Ensemble sitt komposisjonsprogram for barn og unge, men også tilgjengelig på AppStore og GooglePlay.

stianremvik.com/bitwaves/

Annet

Stian Remvik har også gjort en god del utviklingsarbeid på Raspberry Pi. Notater om ulik bruk av Raspberry Pi er dokumentert her.

Vi dokumenterer også kursserien vår  Verktøykassen her.