Arrangement

FORM: Pedalworkshop med Pladask Elektrisk

BEK - Bergen senter for elektronisk kunst 07.10.2017 10.0008.10.2017 16.00

Publisert

BandOrg og BEK inviterer til en nyskapende pedalworkshop hvor du får bygge FORM, en enestående pedal som er utviklet og produsert eksklusivt for BandOrg. BandOrg har bygget mange pedaler, og testet enda flere pedaler fra kjente og ukjente produsenter de siste årene. Etter å ha spilt med betaversjonen av FORM på ulike instrumenter kan de melde om at denne glitcher, simulerer tape m.m. på høyde med det beste de har prøvd. FORM blir stående på pedalbrettet!

 

Om workshopen

Pedal-bygge-verkstedet går over to dager hvor man både bygger pedalen og får en kort innføring i mulighetene for å programmere egne effekter i pedalen. FORM er kun tilgjengelig gjennom BandOrg sine pedal-bygge-verksteder. Sammenlignet med BandOrgs kursserie med Pladask Elektrisk i 2016 så må du på dette kurset ha litt forkunnskaper om lodding og musikkelektronikk.

Pris og påmelding
Deltakeravgiften er 2000,-
Meld deg på via påmeldingsskjemaet som du finner på BandOrgs hjemmeside her. Påmelding er økonomisk bindende.
Påmeldingsfrist er mandag 2.oktober. OBS: Maks 10 plasser!

Sted og tid
Workshopen holdes på BEK  7. og 8.oktober, kl. 10 – 16 begge dager.

Hva må du ha med?
Kretsen til FORM innebærer noe komplisert loddearbeid. Det er derfor nødvendig at du har loddeerfaring fra tidligere. Du må ha med deg egen loddestasjon. Spissen bør ikke være for stor (meiselformet spiss anbefales). Ta også med nebbtang, avbitertang, (avisoleringstang hvis du har), skiftenøkkel og et stjernejern og flattjern.

 

Om FORM

FORM er en programmerbar effektpedal utviklet, produsert og kodet av Pladask Elektrisk fra Bergen. Pedalen er basert på SpinSemi`s reverbchip FV-1 som du finner i en rekke finfine pedaler fra utenlandske pedalmakere som f.eks Old Blood Noise Endeavors, Dr. Scientist, Earthquaker Devices, Mr. Black, Red Panda, Hologram Electronics, Cooper Fx, Catlinbread m.fl. FORM har åtte programmer: Ringmodulator, Random Vibrato, Tape Delay simulator, Texture Reverb, Octave Generator Delay, Reverse Delay, Grain Shuffler og Granular Time Stretch.

 

Om Pladask Elektrisk

Pladask Elekrisk er et pedalmakeri fra Bergen som drives av Knut Olai Mjøs Helle. Knut Olai er utdannet musikkteknolog ved NTNU og har produsert pedaler under bedriftsnavnet Pladask Elektrisk siden 2014. Fellesnevner for pedalene hans er en kjærlighet for uortodoks lydmanipulasjon og rom for eksperimentering. Effektpedalene produseres for hånd i Bergen.