Arrangement

FOOD PHREAKS: Taste, Technology & Open Culture. Presentasjon av Zackery Denfeld og Cathrine Kramer.

BEK - Presentasjon 20.01.2020 13.0020.01.2020

Publisert

Zackery Denfeld og Cathrine Kramer fra The Center for Genomic Gastronomy arbeider med tema som relaterer seg til krysningspunktet mellom mat og ny teknologi. De har skreddersydd denne presentasjonen spesiet for BEK’s åpningsuke.

Mandag 20. januar 2020 kl. 13.00
Lett lunsj, åpent og gratis for alle.


The Center for Genomic Gastronomy er en kunstnerstyrt tenketank som ble lansert i 2010 av Cathrine Kramer (NO) og Zack Denfeld (USA), og som undersøker bioteknologier og biologisk mangfold av menneskelige matsystemer.

Deres oppgave er å kartlegge matkontroverser, lage prototyper for alternative kulinariske fremtider og forestille seg et mer rettferdig, biologisk mangfold og vakkert matsystem. Senteret presenterer forskning om organismer og miljøer manipulert av menneskelige matkulturer i form av offentlige forelesninger, forskningspublikasjoner, måltider og utstillinger. De har samarbeidet med forskere, kokker, hackere og bønder i Europa, Asia og Nord-Amerika. Senterets arbeid er publisert i We Make Money Not Art, Science, Nature og Gastronomica, og blitt utstilt på Verdens helseorganisasjon, V&A Museum, Kew Gardens, Science Gallery Dublin og andre.


Åpningsuke BEK 2020

Da BEK åpnet sine nyopppussede lokaler i 2019 gjorde vi det med en rekke arrangementer i åpningsuken. Dette syntes vi var så morsomt at vi gjerne åpner 2020 med en ny åpningsuke! Vi vil i år invitere til en rekke presentasjoner, kurs og konserter 20. – 28. Januar! Se hele programmet her.