Future DiverCities

«First kiss before anything once» av Kaeto Sweeney

Åpning av "Den latente byen" på Bergen Kjøtt 12.11.2020 19.0012.11.2020

Publisert

First kiss before anything once
Kaeto Sweeney
Multimedia performance

Kaetos arbeider dreier seg rundt hvordan historier kan bli fortalt og mottatt på forskjellige måter, historier som tilhører både personlige og samfunnsmessige perspektiver. Dette spiller han ut gjennom performance, film og installasjon som del av det pågående prosjektet I seem to live. Ved bruk av prosjektorer og green screens som både tekniske og poetiske elementer stiller han spørsmål rundt begynnelser og avslutninger. First kiss before anything once er en historie om en ensom gutt som lengter etter å gå ut og danse. Med støtte fra BEK, vil performancen bli skrevet for et online og IRL intimt publikum og gis en ny form til åpningen av Latent City 12. november.

Kaeto Sweeney (f. 1993, London) er billedkunstner og produsent av klubbkvelden ASTERISK. Han er spesielt interessert i symboler på frihet og inntar et queer perspektiv. Han fullførte sin bachelor i billedkunst ved l’Ecole Nationale d’Art Paris-Cergy i 2017 før han flyttet til Bergen der han tok sin master ved Kunstakademiet – institutt for samtidskunst, KMD, UIB, i 2020. Kaetos siste prosjekter er gruppeutstillingen MA2020 ved Kode 2 (2020), artist talk Searching for freedom […] ved 71 Bodies festival ved Kunsthall 3,14 (2020) og utstillingen Allegoria som han gjorde sammen med Josèfa Njtam ved Hordaland Kunstsenter (2019).

Kaeto Sweeneys hjemmeside.

Den latente byen

Den latente byen viser kunstneriske produksjoner som tar for seg byens skjulte historier. Her møtes latent infrastruktur, skjulte historier, digital tilstedeværelse og spørsmål rundt makt og demokrati knyttet til dagens og fremtidens by. Alt sett gjennom et kunstnerisk perspektiv. Den latente byen er byen som venter, den som er i ferd med å folde seg ut, byen vi skaper i fellesskap. 

Noen av produksjonene er bestilt av og utviklet for BEK, mens andre vises på nytt eller blir presentert i nye formater. Et videoprogram vil vises gjennom hele utstillingsperioden, og det vil være et omfattende program av samtaler og performancer. Les mer om prosjektet og programmet her.