Future DiverCities

«Firebird» av Hannevold/Qin/Prati/Shomali

"Latent City - Invisible Fields #1" på Bergen Kjøtt 21.11.2020 14.0021.11.2020 20.00

Publisert

Firebird
Anders Hannevold, Juan Qin, Teresa Prati og Parsa Shomali
Audiovisuell performance 

Firebird er et multimedieprosjekt som inkluderer live performance, lyd og bilde. Alt i prosjektet er laget av papir, og i forestillingen blir forskjellige kvaliteter, muligheter og grenser for dette materialet undersøkt. Videre tar andre undertemaer også plass i arbeidet, som ødeleggelse og avskoging, men også metamorfose og gjenfødelse. Mens Igor Stravinskijs kjente ballett Ildfuglen  er en storskala produksjon, dette prosjektet vender dette om til å bli et mindre, ikke-ekstravagant stykke for en solo utøver

Om: Denne konstellasjonen består av fire kunstnere med forskjellige fokus i sine kunstneriske tilnærminger, og som kommer fra fire forskjellige land med ulik kulturell bakgrunn. Parsa Shomali er en komponist fra Iran med spesialisering innen elektronisk musikk, som bl.a. ble valgt til komponist av Seoul Computer Music Festival 2017, 2019 og ICMC 2018. Anders Hannevold er en norsk samtidskomponist, og utvalgt komponist av mange seminarer og workshops i Japan, Norge og verden over. Juan Qin er designer, kunstner og VJ  fra Kina. Hun er interessert i å utforske interaktiv innen nye medier, og å eksperimentere med ny teknologi i sitt arbeid. Teresa Prati er en kunstner fra Italia som jobber innen nye medier, med fokus på audiovisuelle performancer.

Den latente byen

Den latente byen viser kunstneriske produksjoner som tar for seg byens skjulte historier. Her møtes latent infrastruktur, skjulte historier, digital tilstedeværelse og spørsmål rundt makt og demokrati knyttet til dagens og fremtidens by. Alt sett gjennom et kunstnerisk perspektiv. Den latente byen er byen som venter, den som er i ferd med å folde seg ut, byen vi skaper i fellesskap. 

Noen av produksjonene er bestilt av og utviklet for BEK, mens andre vises på nytt eller blir presentert i nye formater. Et videoprogram vil vises gjennom hele utstillingsperioden, og det vil være et omfattende program av samtaler og performancer. Les mer om prosjektet og programmet her.