Events

Mikrophonie

Lydgalleriet/Østre 10.05.2014 20.0010.05.2014 22.00

Published

Lemur samarbeider i dette prosjektet med den franske komponisten og lydteknologen Benjamin Maumus. Maumus er en av Frankrikes mest rutinerte utøvere av flerkanals elektroakustisk musikk og arbeider ved GMEA – senter for musikalsk kreasjon – i Albi.

Lemur ble stiftet i 2006 av Bjørnar Habbestad, fløyter, Hild Sofie Tafjord, horn, Lene Grenager, cello og Michael Francis Duch, kontrabass. Ensemblet turnerer aktivt, og har siden debuten i Trondheim opptrådt i Norge, Sverige,Tyskland, Belgia, Nederland, Frankrike, Taiwan, Macau, Kina, England, Skottland og Island. Etter to studioalbum på +3DB records er Lemur nå klare med dobbeltalbumet “Parish of Lemur”.

“Mikrophonie” er koprodusert av BEK sammen med Lydgalleriet, og realisert med støtte fra Bergen Kommune og Norsk Kulturråd.

Se også Lydgalleriet´s nettsider for mer info. www.lydgalleriet.no
Konsertstart kl 20:30 (dørene åpner kl 20:00)

Billetter i døren: 80kr (50kr for student)

OM ARTISTENE:

Bjørnar Habbestad (1976) fløytist, improvisatør og lydkunstner utdannet ved Griegakademiet (2000), Guildhall School of Music, London (2001) og Conservatorium van Amsterdam (2003). Arbeider som solist, kammer- og ensemblemusiker med Norge og Europa som nedslagsfelt. Habbestad har opptrådt på de mest sentrale norske scener og festivaler som Festspillene i Bergen, Ultima, Moldejazz, Boreals og står bak en rekke norske førstegangsfremføringer av komponister som Salvatore Sciarrino, Luigi Nono og Brian Ferneyhough. Han er også en ettertraktet ensemblemusiker med samtidsmusikk som spesialfelt. Habbestad har komponert musikk for danseteateret Carte Blanche, konsertinstallasjonen ”Unruhige Räume” for Borealisfestivalen 2011 og lydkunstverket telart for Bergen Kunst Museum.

Hild Sofie Tafjord (1974) arbeider som musiker, komponist og er jazzutdannet hornist fra Norges Musikkhøgskole i 2000. Tafjord har laget musikk for dans, film, teater, installasjoner, skulpturer, vært aktør i forestillinger, holdt workshops og stedsspesifikke konserter i Europa, Asia, Amerika og USA. Hun er aktiv med sitt eget solo prosjekt og spiller i tillegg i band som SPUNK, Agrare, Zeitkratzer, Trinacria og Phantom Orchard Orchestra. Tafjord har samarbeidet med et stort antall artister som Matmos, Ikue Mori, Zeena Parkins, Otomo Yoshihide, Fred Frith, Evan Parker, Wolf Eyes mfl. og har deltatt på over 30 utgivelser på bl.a. Rune Grammofon, Asphodel, picadisk, ECM, Universal, Moserobie, Jazzland, Important Records og Gameboy Records.

Lene Grenager (1969) er cellist, komponist og produsent. Hun har skrevet musikk til ulike bestninger, fra solo til stort orkester, fra strengt noterte partiturer til kombinasjoner notasjon av improvisasjon. I tillegg til Lemur spiller hun i SPUNK og Jernberg/Grenager duo. Grenager har samarbeidet med musikere som Joelle Leandre, Ellen Fullmann, Lucio Caprece, Mats Gustavsson, Sten Sandell og Mattin og har deltatt på festivaler som FIMAV Victoriaville, Ultima Oslo, Stockholm New Music, Huddersfield, Novembermusic, All Ears, Wels Unlimited og Molde Jazzfestival. Hun har bidratt på et 20-tall utgivelser som komponist, cellist og produsent hvor av tre er viet hennes egne komposisjoner. Albumet Systema naturae (Øra fonogram) ble nominert til Spellemannsprisen i to klasser i 2010 !

Michael Francis Duch (1978) er født og oppvokst i Trondheim og spiller kontrabass. Duch avsluttet sin treårige periode som kunststipendiat ved Institutt for Musikk, NTNU i 2010. Med prosjektet “Friimprovisasjon – Sjanger og Metode” forsket han på friimprovisasjon og improvisasjonsbasert eksperimentell musikk. Han har vært med på over 30 utgivelser i ulike format, og har spilt solokonserter i Stavanger, Bergen, Trondheim, Oslo, Tromsø, Aten og London. Duch spiller ellers med trioen TILBURY/DUCH/DAVIES med John Tilbury og Rhodri Davies, i rockebandet Dog & Sky, frijazz med trioen EN EN EN (Tor Haugerud og Eirik Hegdal), dronetrioen TRICYCLE (Anita Kaasbøll og Nikos Veliotis), akustisk post-noise med ORIGAMI TACET (Tore Bøe) og i diverse andre konstellasjoner. Av andre ad hoc samarbeid kan nevnes Otomo Yoshihide, Taku Sugimoto, Sachiko M, Mark Wastell, Mattin, Mats G.