Events

Benedicte Clementsen at HOVE

HOVE 28.06.2014 00.0003.07.2014 00.00

Published

Videoen er ved første øyekast vakker og forførende, med sine hudlige og taktile referanser, men under overflaten lurer en ubestemmelig og nærmest postapokalyptisk stemning. Lydarbeidet er både kroppslig og intens i karakter, og bidrar til å etablere et uforløsende spenningsfelt. Performancen forholder seg til naturomgivelsene på Hove og tar utgangspunkt i dyre- og planterikets evner til kamuflasje og mimikry.

Benedicte Clementsen undersøker det kroppslige i møte med industrielle materialer og omgivelser, hvor kroppen og materialet betraktes som likeverdige aktører i sin overførbare sanselige taktilitet.

BEK has supported the project with equipment and project space for testing playback solutions and formats.

Benedicte Clementsen (f. 1986) bor og arbeider i Bergen. Hun har sin base i tidsbaserte medier som performance og video, ofte i sammenheng med lyd og installasjoner. Clementsen fullførte våren 2014 sin bachelorgrad ved Kunst- og Designhøgskolen i Bergen, Avdeling kunstakademiet. Hun har blant annet vist arbeider ved Grace Exhibition Space (Brooklyn, New York), Lincoln Art Programme (Lincoln, England), Atelier Nord, KNIPSU og Galleri Fisk.

www.benedicteclementsen.com