Arrangement

En aktiv inngang til påsken på BEK

BEK 01.03.2013 00.0001.04.2013 00.00

Publisert

Amir Ajdinovic arbeider med en filmprosjekt: ‹‹Mitt prosjekt er et forsøk på å forvandle virkeligheten til en film. Jeg gjør en stilisert dokumentar, gir den spillefilm- og musikkvideoestetikk. Det er en utforskning av narsissisme og kunst, for det meste inspirert av sosiale medier og DSLR-teknologi (DSLR-teknologi gjør det mulig å gjenskape Hollywoodbilder enkelt). Jeg kan tenke meg at filmen blir om “alt”, som en ikke-lineær schizo-montasje av alle opptakene kan jeg klarer å fange. Da jeg er nærmest meg selv, vil filmen sannsynligvis komme til å handle om meg som sliter med å lage en film. På mange måter prøver jeg å lage den ultimate meta-film, som et manifest over vår selvbevisste og nevrotiske kultur.››

Trine Hylander Friis utvikler sitt lydarbeid til Masterutstillingen på Bergen Kunsthall i samarbeid med Trond Lossius som har stor kompetanse innen spatialisering, Max og Jamoma.

LEMUR jobber med lyd- og videoopptak av Critical Band, som ble vist under Ekkofestivalen høsten 2012. BEK har samprodusert prosjektet og bidratt i ensemblets arbeid med akustisk analyserer. Lemur består av: Bjørnar Habbestad, Michael Duch, Hild Sofie Tafjord, Lene Grenager.
more info

Ingvild Hellesøy og Petter Napstad har regi for dette prosjektet hvor Per Lagerkvists tekst om eksistensielle tema, blir benyttet som utgangspunkt for en utforskning av selve teaterprosessen. Sentrale virkemidler er bruk av video, lyddagbok og inviterte gjester med ulik kompetanse, innen alt fra frigjørende dans til meditasjon til teatervitenskap. Forestillingen “Den Usynlige” settes opp på studentteaterert Immaturus 26.april.