Arrangement

Eide Bøen og Sletteland: The Table Turns

Kunsthuset Wrap 28.01.2017 18.0029.01.2017 19.00

Publisert

I The Table Turns er danseren utstyrt med bevegelsessensorer og kontrollerer platespillerne ved hjelp av disse. Platespillerne er modifisert slik at hastigheten kan justeres trinnløst i begge retninger, og stiften flyttes mekanisk til ulike steder på platen. Utviklingen av systemet har foregått på BEK.

Danseren danser og spiller på en gang, noe som skaper en situasjon der musikken er resultat av bevegelsene. Paradoksalt nok medfører denne kontrollen et tap av frihet, en radikal innsnevring av bevegelses-mulighetene. Siden danseren er avhengig av å danse frem det hun skal danse til, vil dans og musikk skape og motarbeide hverandre i samme bevegelse. Ved å snu forbindelsen mellom lyd og bevegelse stiller forestillingen spørsmål om forholdet mellom individ og fellesskap, om maktforholdet mellom dans og musikk, og spenningen mellom dans som kunstform og dans som sosial aktivitet.

Konsept/dans: Karen Eide Bøen
Konsept/elektronikk: Roar Sletteland
Dramaturg: Gulli Sekse 
Scenografi: Apichaya Wanthiang
Scenografisk assistent: Markus Moestue 
Lysdesign: Leo Preston
Assistent lysdesign: Dominique Pollet 
Produsent: Gulli Sekse

Forestillingen ble første gang vist på Oktoberdans 2016. Den er et prosjekt i BIT-Teatergarasjens Intro-serie, og er co-produsert av WRAP og BEK.

Støttet av Norsk Kulturråd, Bergen Kommune og FFUK