Utvikling

DIY instrumentworkshop

Bergen Offentlige Bibliotek 25.03.2017 10.0026.03.2017 16.00

Publisert

Første del i workshopserien Digicraft lærer deg å lage et eget instrument. DIY! 

I løpet av denne todagers workshopen med Jan Willem Hagenbeek og Steven Pickles vil deltakerne lære å bygge opp, lodde og tilpasse instrumentet, både fra innsiden og utsiden. Worskhopen er perfekt for nybegynnere som vil lære lodding for å skape sitt eget instrument, men også for den som er litt mer erfaren så vel som musikere som vil legge til ekstra lyd til sitt allerede eksisterende oppsett.

Eksempel på lyden som skapes med DIY-instrumentet

Alder: Minimum 16 år
Pris: 175,- for elektronikk/PCB. Du får beholde instrumentet du lager!

Meld deg på ved å sende e-post til marieke.verbiesen@bek.no

Om workshoplederne

Jan Willem Hagenbeek (NL) er elektronisk musiker som lager sine egne instrumenter og DIY musikkutstyr, og som startet ved å modifisere allerede eksisterende instrumenter. Han lager også sine egne modulære instrumenter under navnet “Ginko Synthese”, basert i Hague, Nederland, og er interessert i «hva, hvordan og hvorfor» bak analoge instrumenter og elektronikk, og benytter teknikker basert på prøving og feiling.

Steven Pickles (AU), bedre kjent som “Pix”, er et av grunnleggerne av Hackerspace Adelaide, Australia, hvor DIY kunnskap og ressurser deles og utveksles. Han arbeider også for ANAT – Australian Network for Art & Technology, og har en vedvarende fascinasjon for alt som er nerdete.

Om Digicraft

Digicraft er en workshopserie rettet mot ungdom, hvor ny teknologi utforskes i hands-on workshoper for å skape en oversettelse fra det digitale til det analoge, og skape taktile uttrykk. Prosjektet er et samarbeid mellom Bergen Offentlige Bibliotek og BEK, og er støttet av Norsk kulturråd, Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune/KUP – Kulturelt Utviklingsprogram.