Arrangement

Datamoshing-workshop med Rosa Menkman

UROM, Bergen Offentlige Bibliotek 27.09.2017 19.0027.09.2017 22.00

Publisert

Kan det å hacke innsiden av en fil gi deg innsikt i hvordan de underliggende dataene fungerer? Og dermed også gi deg innsikt i hvordan man kan låse opp estetikken i en digital fil? I den tredje og siste delen av workshopserien Digicraft skal vi angripe nettopp disse spørsmålene.

Rosa Menkman vil holde en workshop i “datamoshing”. Datamoshing, eller databending, er en kompleks teknikk hvor bevegelsen i ett lag videoopptak blir overført til et annet lag videoopptak ved å bruke lossy kompresjon og fjernede frames for å skape et glitchy, psykedelisk resultat. Tenk på hvordan det ser ut når Netflix-strømmen din hakker og lager spøkelsesaktige overganger. Datamoshing er en teknikk hvor man med intensjon bruker kompresjonselementer i digital video og animerte gif’er, og som også kan refereres til som “glitch art.”

Tid: Onsdag 27. September kl. 19.00
Sted: UROM, Bergen Offentlige Bibliotek
Påmelding: marieke.verbiesen@bek.no

Om ROSA MENKMAN

Rosa Menkman er en nederlandsk kunstteoretiker, kurator, glitch art-kunstner og billedkunstner, som har spesialisert seg innen glitch art og oppløsningsteori. Menkman har kuratert flere internasjonale utstillinger med andre kunstneres arbeider ved Chicago Museum of Art, Glitch Festival, Transmediale i Tyskland and Sonic Acts i Nederland.

Om Digicraft

Digicraft er en workshopserie rettet mot ungdom, hvor ny teknologi utforskes i hands-on workshoper for å skape en oversettelse fra det digitale til det analoge, og skape taktile uttrykk. Prosjektet er et samarbeid mellom Bergen Offentlige Bibliotek og BEK, og er støttet av Norsk kulturråd, Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune/KUP – Kulturelt Utviklingsprogram.