Arrangement

Blended Reality Lecture Series: The Institute for Comedic Inquiry

Forelesning på BEK 14.10.2020 18.0014.10.2020 21.00

Publisert

I foredragsserien Blended Reality inviterer vi internasjonale kunstnere og designere som bruker nye medier til å dele arbeidet sitt og undersøkelsene sine i Bergen. Kunstnerne kommer ikke til å reise til Bergen, men vil bruke streaming og andre online-verktøy — noen ganger på overraskende måter — for å eksperimentere med mulighetene rundt det å holde foredrag på nett kombinert med interaktivitet. Mens foredragsholderen er virtuell, vil andre deltakere være samlet på BEK. Blended Reality er et samarbeid mellom BEK og Office of Life + Art (OLA).


Til å holde foredrag nummer to i denne serien har vi invitert Laura Allcorn som leder Institute For Comedic Inquiry (IFCI). IFCI er en kunstnerisk forskningsgruppe som studerer humor – hvordan humor virker, og hvordan den spiller inn i samhandling og kommunikasjon vi gjør med hverandre. På hvilken måte bidrar humor når vi håndterer komplekse situasjoner? IFCI lager satiriske forslag for mulige fremtider, og skaper rom for deltakelse i sine prosjekter. De er kjent for å dra ting for langt, de inviterer publikum til å stille spørsmål og debattere, og til å undergrave situasjoner vi befinner oss i. Arbeidet deres har i det siste fokusert på å visualisere og illustrere utilsiktede konsekvenser av ny teknologi. For å simulere disse effektene, og for å gjøre det enkelt og morsomt å delta, jobber de med å snu kjente formater på hodet, som f.eks. trening, synthesizere og dating-apper.

I dette foredraget vil Laura Allcorn ta deg med på en virtuell omvisning i IFCIs forskning og offentlige eksperimenter. Allcorn vil snakke om sin tverrfaglige tilnærming til å bruke humor, design, kunst, performance og vitenskap for å lage interaktive objekter og aktiviteter. Deltagerne vil få muligheten til å gjøre en sans-for-humor-evaluering som del av IFCIs seneste research. Her vil vi undersøke humorens rolle i sosiale interaksjoner som når vi prøver å finne nye venner eller kjærester.

Institute For Comedic Inquiry/Laura Allcorn: Experimenting with humour
På BEK 14. oktober kl. 18.00 – 21.00 

På grunn av restriksjoner knyttet til koronaviruset er det begrenset med plasser. Send en e-post til office@lifeandart.io for å reservere plass.


The Institute For Comedic Inquirys arbeider er vist på The Victoria & Albert Museum (London), Science Gallery Dublin, CCCB (Barcelona), ArtScience Museum (Singapore), Palazzo delle Esposizioni (Roma) og Creative Time Summit X: Speaking Truth to Power på The Cooper Union, (New York City).

The Office of Life + Art (OLA) er et kreativt studio som jobber i skjæringspunktet mellom teknologi, natur og kultur.