Arrangement

Birk på BEK og Vossajazz

BEK,Fraktgodsen, Vossajazz 06.03.2012 00.0028.03.2012 00.00

Publisert

Tre uker i mars har Birk ferdigstilt teknikk og metode til sin forestående opptreden på Vossajazz fredag 30. mars, sammen med Gunhild Seims “Story Water”, et bestillingsverk inspirert av tekster om død og drømmer.

Birks tilnærming til prosjektet har vært å forbedre hvordan å ta opp den musikalske ytelse og prestasjon, mer enn å relatere seg til “det uendelige” i tekstene som har inspirert Gunhilds komposisjoner.

Gjennom MAX/msp og tips hentet inn fra BEKS ekspertise på dette feltet har Birk ferdigprogrammert en sentral patch til bruk i det som best kan beskrives som et video/lys-orgel hvor bandets instrumenter trigger øremerkede animasjoner som kretser rundt estetikken til geometriske figurer. Presentert gjennom modul8/Madmapper-plattformen, vil Birk prøve å fange essensen av bandets konsertfremføring.

Visuelt akkompagnement til musikk har vært Birks prosjekt i noen år nå. Han har jobbet med alt fra klassiske komposisjoner til klubbmusikk, sist kjent for sitt samarbeid med den norske rapperen Lars Vaular.

I tillegg har Birk bruk perioden i prosjektrommet til formalisering av noen fremtidige prosjekter.

Birk Nygaards nettside