Arrangement

Benedicte Leinan Clementsen – GUISE

Prosjektrom Normanns 11.11.2016 19.0004.12.2016 00.00

Publisert

GUISE er Benedicte Leinan Clementsens første separatutstilling, som åpner på Prosjektrom Normanns i Stavanger fredag 12.november. Der viser hun en 4-kanals videoinstallasjon om hvordan vi forholder oss til kjæledyrene våre. Verket er produsert med hjelp av BEKs utstyr og satt opp i samarbeid med Stian Remvik (BEK) med hjelp av programvaren Multiscreener.

Benedicte Clementsen (f. Oslo, 1986) er kunstner, bosatt i Bergen. Med utgangspunkt i performance tar arbeidene hennes form som video, installasjon, fotografi og tekst. Hennes praksis spenner fra selv-initierte prosjekter, bestillingsverk, samarbeid og kuratering. Clementsen gjennomfører for tiden MA Art Praxis ved DAI, Dutch Art Institute i Nederland, parallelt med at hun arbeider for det kunstneriske forskningsprosjektet SYNSMASKINEN ved Kunst- og Designhøyskolen i Bergen.


ÅPNING 11.nov, kl 19 – 21
Åpningstider 12. – 13. & 19. – 20.nov, kl 12 – 15 eller etter avtale.
Siste dag 4.des.

“Vi snakker endeløst til kjæledyrene våre. Hvorfor? For å dra dem nærmere. Vi spøker om at vi er misunnelige på dem: Tanketomme. Vi spøker om at vi skulle ønske vi kunne lese tankene deres. Tror vi det ville vært en speiling? Vi imiterer kjæledyrene våre, speiler dem tilbake: Jeg ser deg. Ser du meg?”

(Utdrag fra en tekst som akkompagnerer utstillingen, skrevet av Nora Joung)

Prosjektet er støttet av:

  • Bergen Kommune
  • Norsk kulturråd
  • Billedkunstnernes Vederlagsfond
  • BEK

Benedicte Leinan Clementsen
Prosjektrom Normanns