Utvikling

BEK Åpningsuke 2022: Workshops om Unity

BEK, C. Sundts gate 55, 9. etasje 15.02.2022 10.0018.02.2022 15.00

Publisert

Som del av BEK Åpningsuke 2022 tilbyr vi en gratis todelt workshop med Dianne Murphy som gir en innføring i Unity og hvordan programvaren kan brukes.

Workshopen gir innblikk i Unity, en spillmotor (kjerneprogramvare) på tvers av plattformer. Unity er brukervennlig spillmotorprogramvare som er populær både i mainstream og uavhengig spillutvikling, samtidig som den har blitt tatt i bruk av andre industrier som kunst, film, byggkonstruksjon og arkitektur. Motoren kan brukes til å skape både tredimensjonale (3D) og todimensjonale (2D) spill, så vel som interaktive simulasjoner og virtuell virkelighet.

Den første delen er for nybegynnere, og den andre for de som kjenner noe til Unity fra før.

Del 1: Unity for nybegynnere
Tirsdag 15. og onsdag 16. februar 10.00-15.00 (1 t lunsjpause)
BEK, C. Sundts gate 55, 9. etasje

I den første delen av workshopen får du en introduksjon til Unitys verden. Vi går gjennom hva Unity er og hvordan det kan brukes utover spilldesign. Vi setter deg inn i det grunnleggende som kreves for å komme i gang med Unity, navigere i brukergrensesnittet og skape din første scene. Vi kommer også til å eksperimentere med å importere ditt eget materiale til en Unity-scene, så vi oppfordrer til å inkorporere 3D-modeller av ditt eget arbeid om du har, fortrinnsvis i en Obj-filtype.

For å delta i denne workshopen trenger du ingen tidligere erfaring med Unity eller programmering.

Del 2: Muligheter i Unity
Torsdag 17. og fredag 18. februar 10.00-15.00 (1 t lunsjpause)
BEK, C. Sundts gate 55, 9. etasje

I den andre delen av workshopen bygger vi videre på begynnerkunnskapen fra del 1, og ser på flere måter å jobbe med parametrene i Unity-scenen din på. Her utforsker vi mulighetene for å legge til skript, kamera og etterprosessering i Unity-scenen din. Vi kommer også til å lære hvordan man bygger og eksporterer et prosjekt til WebGL og ulike andre plattformer.

Det er ikke påkrevd, men sterkt anbefalt å delta på første del av workshopen hvis du ikke har noen erfaring med Unity. Om du allerede har en grunnleggende forståelse av hvordan Unity fungerer, kan du gjerne delta på kun den andre delen.

PÅMELDING OG PRAKTISK INFORMASJON

Det er gratis å delta. Send e-post til bek@bek.no for å melde deg på første del, andre del eller begge. Begrenset antall plasser!

Ta med din egen laptop, se anbefalte systemkrav her. Vi ber om at du laster ned og installerer Unity på maskinen din før workshopen.

Workshopen blir på engelsk.

Av hensyn til smittevern: ikke møt opp dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon. Takk for at du melder fra dersom du må bli hjemme, slik at vi kan stille plassen til rådighet for noen andre.

Tilbake til fullt program for BEK åpningsuke 2022

Bilder: Skjermbilder fra Unity-scener av Dianne Murphy

DIANNE MURPHY

Murphy ble uteksaminert fra Dún Laoghaire Institute of Art, Design and Technology (IADT) i Dublin, Irland, i 2020 med en bachelor (Hons) i kunst. Hun jobber med et bredt spekter av medier i sin praksis; hun skriver manus og jobber med lyd, video, skulptur og virtuell virkelighet, og tematiserer isolasjonen i virtuelle miljøer. Til sin bacheloroppgave skrev Murphy om relevansen av virtuell virkelighet som kunstnerisk medium i samtiden. Dianne Murphy – portefølje