Arrangement

Ayatgali Tuleubek: You Will Meet a Bird with Strange Feet

Aldeas galleri, C. Sundtsgate 55, Bergen 26.09.2020 25.10.2020

Publisert

Velkommen til åpningen av You Will Meet a Bird with Strange Feet av Ayatgali Tuleubek. Utstillingen vises i Aldea’s galleri 26. september – 25. oktober, og er resultatet av Tuleubeks artist in residency ved Aldea og BEK tidligere i høst.


You Will Meet a Bird with Strange Feet tar Tuelubek utgangspunkt i praksisen til Allan Chumak – en selvutnevnt healer som var svært populær i Sovjetunionen på slutten av 80-tallet. Til tross for at marxismen var statens offisielle ideologi, og alle andre religiøse overbevisninger ikke var velkomne, klarte Chumak på en eller annen måte å snike seg inn i statlig TV. Hans helbredende seanser var svært populære, og familier over hele Sovjetunionen, inkludert Tuleubeks, ble betatt av hans TV-liveopptredener. I videoinstallasjonen utforsker Tuleubek dette fenomenet som ett eksempel på hvordan mange slags «alternative» trossystemer blir spredt i hverdagskulturen. Han har bedt kunstneren Ida Falck Øien og danseren Mina Weider om å innta rollene som henholdsvis regissør og skuespiller for å gjenfortelle (reenact) healingen.


Utstillingsåpning lørdag 26. september fra kl. 12.00 – 18.00
Videoen vises kl. 12.30, 14.30 og 16.30 (varighet ca. 90 minutter.)

Galleriets åpningstider: Søndag – Onsdag kl. 13:00 – 16:00
Videoen vises klokken 13:00 og 14:30

18. – 25. september vil det være mulig å møte Tuleubek i galleriet mens utstillingen installeres. Dette vil være en unik mulighet for publikum til å møte kunstneren og bli bedre kjent med prosjektet. Send en e-post til ayat@ayatgali.com for å avtale tid.


Ayatgali Tuleubek

Ayatgali Tuleubek er en Oslo-basert kunstner med utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2014. I praksisen sin er han for det meste opptatt av spørsmål som gjelder teknologi, i den bredeste forstand av begrepet. Tuleubek har hatt separatutstillinger på She Will Artspace (Ski, samarbeid med Michael Rasmussen), Akershus Kunstsenter og Studio 17 i Stavanger. Nylig har han deltatt i gruppeutstillinger som «Part of the Labyrinth» Göteborg Biennial, «Hva om bildet vises ved siden av et historisk faktum? ” på Tenthaus, Oslo og Sparebankstiftelsen DNBs stipendutstilling på Oslo Kunstforening, blant flere.

Ayatgali Tuleubeks hjemmeside.


Les mer om Tuelubeks arbeidsresidency på BEK her.

Artist in residency’en og utstillingen er et samarbeid mellom Aldea og BEK.


Vi vil minne deg om å ta smittevernhensyn med tanke på situasjonen med koronaviruset: Hold avstand til andre, hold god hygiene, og bli hjemme hvis du ikke føler deg frisk.