Future DiverCities

«Are You Ready?» av Frans Jacobi & Gitte Sætre

Åpning av "Den latente byen" på Bergen Kjøtt 12.11.2020 19.0012.11.2020 23.59
"Latent City - Invisible Fields #2" på Bergen Kjøtt 29.11.2020 14.0029.11.2020 17.00

Publisert

Are You Ready?
Frans Jacobi og Gitte Sætre
Performance, video, nettbasert TV-serie

Jeg er et dødt tre fra de norske skoger, som er på ekspedisjon til menneskenes verden. Mitt navn er “Den levende ulevende overvåkningspoet”. Ved hver fullmåne rapporterer jeg tilbake til naturen gjennom en veldig spesiell telekanal på verdensveven, fordi alle arter på denne jord trenger å være forberedt på det som kommer.

Så tenker du kanskje: WOW, det er jo litt rart – vel, alt er surrealistisk for øyeblikket. En må være åpen for ting utenfor det ordinære i disse ekstraordinære tider. Metafysikken er full av mystiske tilfeldigheter, og det første skrittet mot å kunne se med et klart blikk er å ikke avvise noe, men virkelig utfordre sitt sanseapparat for å forstå hva virkeligheten kan innebære.

Å, gud, så spennende! Hva sier du, er du klar?

Are You Ready? Er støttet av Norsk Kulturråd, Statens Kunstfond, Bergen Kommune, Universitetet i Bergen/KMD, NBK vederlagsfondet, Fond for lyd og bilde og BEK/Future Divercities.

Den Levende Ulevende Overvåkningspoet (gjenfødt i Skjolden, 2020) er et dødt tre fra de dypeste av de dype norske fjorder. Gjenoppstått i vannet nedenfor filosofen Ludwig Wittgensteins skrivestue. Treet manifesterer at fremtiden nå er blitt til nåtid. Menneskehetens ulogiske logikk overvåkes nå av “Den Levende Ulevende Overvåkningspoeten”, som nå har begitt seg ut på en lengre ekspedisjon for å forstå klimaet vi alle nå befinner oss i. Treet har premiere på sin helt egen TV-serie Are You Ready? i fullmånedøgnet helt i slutten av november. Hver av de etterfølgende episodene sammenfaller også med fullmånesyklusen. Seriens tittel er et spørsmål på engelsk: Are You Ready? Prosjektet er et samarbeid mellom Den Levende Ulevende Overvåkningspoet og kunstnerne Frans Jacobi & Gitte Sætre.
Are You Ready?

Gitte Sætres (f. 1975 i Bergen) praksis omhandler samtidige og relevante tematikker som klimaforandringer, nyliberale ideologiske mønstre og kulturradikalisme. Hennes arbeid bærer preg av alvoret i dagens samfunnsdebatt, men samtidig åpner det opp for humor og stille refleksjon. Tidligere prosjekter inkluderer Woman Cleaning (2014-2019), The Soups&Stories Project (2014-2017), Magic of Seven (2016) og The Green Hijab Movement (2014-2019).
Gitte Sætres hjemmeside.

Frans Jacobi (f.1960 i København) arbeider med performance, film og tekst. Hans kunst adresserer dagens politiske kriser, ofte sett gjennom svart, poetisk humor. I 2015 startet han Synsmaskinen, et prosjekt innenfor kunstnerisk forskning, og i 2017 initierte han sammen med Gitte Sætre The Green Hijab Movement. Jacobi er professor i tidsbasert kunst og instituttleder ved Kunstakademiet – institutt for samtidskunst, UiB.
Frans Jacobis hjemmeside.

Den latente byen

Den latente byen viser kunstneriske produksjoner som tar for seg byens skjulte historier. Her møtes latent infrastruktur, skjulte historier, digital tilstedeværelse og spørsmål rundt makt og demokrati knyttet til dagens og fremtidens by. Alt sett gjennom et kunstnerisk perspektiv. Den latente byen er byen som venter, den som er i ferd med å folde seg ut, byen vi skaper i fellesskap. 

Noen av produksjonene er bestilt av og utviklet for BEK, mens andre vises på nytt eller blir presentert i nye formater. Et videoprogram vil vises gjennom hele utstillingsperioden, og det vil være et omfattende program av samtaler og performancer. Les mer om prosjektet og programmet her.