På arbeidsopphold nå

Arbeidsopphold: Ziúr & Elvin Brandhi

BEK, C. Sundts gate 55 13.03.2023 18.03.2023

Publisert

Ziúr & Elvin Brandhi er i arbeidsopphold på BEK 13.–18. mars som del av forberedelsene til sin opptreden på Borealis – en festival for eksperimentell musikk. De har jobbet frem nytt materiale under et kunstneropphold i Inkonst i Malmø, og under oppholdet på BEK raffinerer de liveshowet sitt gjennom utprøving og eksperimentering. 

Ziúr & Elvin Brandhi har med seg sin sammensmeltning av særegen vokalakrobatikk og pønkete elektronikk fra Berlins klubbmiljø. Sammen går de til angrep på dansegulvets utdaterte tradisjoner med uhåndterlige komposisjoner som setter heftige rytmer opp mot intense sangteknikker, og skaper et friskt nytt språk helt uten grenser. 18. mars framfører de materiale fra samarbeidsprosjektet live under en kveld på Landmark som kombinerer eksperimentell musikk og klubbkultur i samarbeid mellom Borealis og Bergen Kunsthall.

Ziúr er en eksperimentell produsent og musiker, og en bærebjelke i Berlins rike musikkmiljø. Hun produserer musikk med en dristig, fyldig og mangfoldig tekstur, med lyder som både er mekaniske og dypt menneskelige, leker hun med mekanisk isolasjon og det kaotiske spekteret av menneskelige følelser. I motsetning til filmmusikk kommer hennes musikalske narrativ helt uten bilde – her finner du intet annet enn stemningsfulle lyder som strekker seg mellom hver sang mot det kybernetiske. I 2021 ga hun ut det kritikerroste albumet Antifate, som en oppfølger til de to EP’ene: Blur og Now Now.

Elvin Brandhi er en improviserende tekstforfatter, produsent og lydkunstner fra Bridgend i Wales. Hun lager normbrytende beats av feltopptak, kassetter, vinylplater, instrumenter og vokal. Resultatet er et nytt og utvidet språk som bruker lyd og stemme for å bryte med gjengrodde systemer og kjent syntaks. Live-showene til Elvin Brandhi er eksplosive med en urokkelig energi, der hennes sarkastiske bevissthetsstrøm vibrerer med rastløs, glitchy tyngde.

Del av New Perspectives for Action – et prosjekt av Re-Imagine Europe, delfinansiert av Den europeiske union.

Foto: 1) Elvin Brandhi (t.v.) og Ziúr (t.h.) på BEKs prosjektrom. 2) Portrett av Ziúr: Mai Nestor. 3) Elvin Brandhi, pressebilde.