Arrangement

Andrew Amorim: The Future Stands Still, But We Move In Infinite Space

Bergen Kjøtt, Skutevikstorget 1, Bergen 02.12.2017 19.0017.12.2017 20.00

Publisert

Lørdag 2. desember åpner Andrew Amorims utstilling The Future Stands Still, But We Move In Infinite Space, som tredje og siste del i Bergen Kjøtt sin utstillingsserie Photographic Field Trips. Amorim har gjort all redigering av video i BEKs videostudio, og avspillingen er satt opp i nettverk av Stian Remvik ved BEK.


I utstillingen presenterer Amorim fotografier og en videoinstallasjon fra Kampala, Uganda, hvor kunstneren har bodd og jobbet det siste året. Tematisk utforsker Amorim tema rundt historieskriving, minner og forfall. Arbeidet samler narrativ rundt kunstnerens interesse for boksing, rasekamp og kolonihistorie.

Bergen Kjøtt, 02. – 17.desember 2017
Åpning lørdag 2.desember kl. 19.00
Kunstnersamtale torsdag 7.desember kl. 19.00
Åpent torsdager – søndager kl. 17.00 – 20.00

Mer informasjon her.

Om Andrew Amorim

Andrew Amorim (f. 1983, Belém, Brazil) er en interdisiplinær kunstner som jobber med fotografi, film, video installasjon, lyd og tekst for å utforske temaer rundt identitet, minne og forfall. Amorim iscenesetter ofte handlinger foran kamera, og i etterkant kombinerer disse originale opptakene med funnet materiale gjennom reproduksjon og redigering. Amorim tok sin mastergrad i kunst fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen (2016), og arbeidene hans har blitt vist ved Independent (New York), Preus Museum (Horten), Melk (Oslo), NoPlace (Oslo), Tallinn Art Hall (Tallinn) og I: project space (Beijing).

Om Photographic Field Trips

Numi Thorvarsson, Andrew Amorim og Tonje Bøe Birkeland tar med kamera på reiser. Kunstnerne samler materiale langt fra studio i Bergen. Reisene og stedene er grunnlaget for prosjektene som vises på Bergen Kjøtt i 2017, alle produsert for utstillingsrekken Photographic Field Trips.

Kunstneren med kamera i hånden, med et ønske om å dokumentere og delta aktivt i noe som oppleves som interessant, unikt, verdifullt eller fascinerende. I denne handlingen står kunstneren alene. På reise er det kunstneren som er den fremmede som forsøker å komme inn.

De tre kunstnerne deler en nysgjerrighet og en varhet i møte med nye kulturer og nye steder. Idag er empati og åpenhet for andre kulturer på tvers av landegrenser viktigere enn noen gang. Thorvarsson, Amorim og Birkeland representerer ikke bare en strømning – men er samtidig tre bergensbaserte kunstnere i ferd med å markere seg på den internasjonale arenaen.