Ableton Live workshop

BEK 29.08.2017 11.0027.09.2017 21.00

Publisert

BEK er stolte over å for første gang kunne tilby et nybegynner-kurs i Ableton Live. Kurset ledes av Vegard Bolstad, og vil gå over fem uker, 6 kursdager totalt. Du kan velge mellom å ta kurset på dagtid (kl. 11-15), eller på kveldstid (kl. 17-21). Det vil ha form som en workshop der fokus ligger på deltagernes egne ambisjoner og utvikling, og som skal lede ut i et konkret verk som fremlegges og diskuteres i felleskap på slutten av kurset. Du må ha med egen laptop, et headset og på forhånd selv ha lastet ned (men ikke aktivert) Ableton.

Kursavgift kr. 1.000,-
Påmelding via e-post til bek@bek.no Husk å gi beskjed om du ønsker å ta kurset på dagtid eller på kveldstid.

 

Om kurset

Enten du har kjennskap til en eller flere av de andre DAWs på markedet og ønsker å lære deg Ableton, eller du aldri har brukt et lignende program før vil kurset ta deg med gjennom de grunnleggende funksjonalitetene og hjelpe deg å bruke programvaren på din egen, kreative måte.

Vi vil bruke Abletons gratis prøveversjon som grunnlag for kurset (gyldig i 30 dager), så enten du selv eier programvaren eller har vurdert å kjøpe den vil du kunne delta på hele herligheten. Kursdeltagerne må ha med seg egen laptop, et headset og på forhånd selv ha lastet ned (men ikke aktivert) Ableton for å kunne delta.

Vi starter kurset på ‘scratch’ og hjelper dere å navigere programvarens utallige muligheter, samtidig som grunnleggende prinsipper innen lysbehandling blir berørt. Om du spiller et instrument, eller ønsker å bruke en mic eller annen hardware sammen med programmet, kan du ta dette med. Tanken er at kurset skal ta den retningen deltagerne ønsker og at deltagerne skal dele sine erfaringer og perspektiver med hverandre. Vi vil sammen jobbe frem deltagernes egne verk, og på slutten av workshopen vise disse frem for hverandre og gir tips, råd og tilbakemeldinger på resultatet.

Uansett ambisjon, kunnskapsnivå og kunstnerisk retning – vi er sikre på at Vegard vil gi dere en god innføring i programvaren Ableton, som i løpet av kort tid har redefinert hvordan musikere og lydkunstnere arbeider med software.

Tidspunkt:
Tirsdag 29.08 kl. 11-15 eller kl. 17-21
Onsdag 30.08 kl. 11-15 eller kl. 17-21
Onsdag 06.09 kl. 11-15 eller kl. 17-21
Onsdag 13.09 kl. 11-15 eller kl. 17-21
Onsdag 20.09 kl. 11-15 eller kl. 17-21
Onsdag 27.09 kl. 11-15 eller kl. 17-21

Sted: BEK – Bergen senter for elektronisk kunst

Påmelding: bek@bek.no
Pris: 1000,-
Antall plasser: 10 på hver gruppe (dag/kveld)

Har du spørsmål eller spesielle ønsker? Ta kontakt med Vegard Bolstad på telefon 92 45 85 92 eller på e-post brutelee@me.com

 

Om Vegard Bolstad

Vegard Bolstad er grafiker av yrke, men har drevet som DJ, produsent, klubbarrangør og live-artist siden tidlig på 2000-tallet. Mange kjenner ham som DJ Brute Lee eller som den noe mystiske figuren V3go, og danseglade publikummere har hørt ham spille på etablerte klubber som Ploink, Klubb Intim og Klubb Karma eller på mer uoffisielle arrangementer i Bergens mange skog-, fjell- og øyfester de siste 15 årene. Vegard har spilt med giganter som Jeff Mills, British Murder Boys og Robert Leiner, eller med lokale helter som Bjørn Torske, Christian Tilt og Thomas Urv. Mange husker kanskje også hans faste program på Bergens internett-radio Skranglebass MiniMax hver lørdag frem til kanalen la ned i 2012.

Vegard har brukt programvaren til egne produksjoner siden versjon 5 (versjon 9 har nå vært ute et par år). Både lyddesign, signalgang, komposisjon, postprossessering og remixing i Live er øvelser han behersker meget godt – og enten du ønsker å lage lyd ‘i boksen’ eller med eksternt lydutstyr som synther, trommemaskiner eller annen hardware vil han kunne dele av sine mange års erfaringer og ekspertise.

 

Om Ableton Live

Ableton Live er en software som brukes til å behandle lyd – en såkalt digital arbeidsstasjon. Programmet er bygget opp rundt intuitiv og loop-basert lek med lyd, uten at avansert funksjonalitet går tapt. Enten man vil komponere, prosessere eller redigere musikk og lyd, vil programmet kunne hjelpe deg videre samtidig som det åpner for lek og eksperimentering med lydkilder, effekter og intern signal-ruting. Kanskje mest kjent som et fullverdig verktøyskrin for moderne dansemusikere, kan Ableton også brukes til alle typer musikalsk komposisjon, enten man driver som lydkunstner, instrumentalist, remixer, podcaster eller produsent – uansett interessefelt og sjanger.